Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2008 - Anul XIII, nr. 73 (3754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Bătrână sechestrată în casă de propriul fiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu a mai ieşit din casă de opt ani de zile. Asta e povestea unei bătrâne, care, după cum susţin vecinii de scară, e sechestrată în apartament de fiul ei. Toţi se tem să îşi dea numele. Se tem de bărbat pentru că i-a ameninţat în numeroase rânduri şi pentru că au mai avut probleme cu aceta, iar acum vor să stea cât mai departe de el.

Locatarii blocului B4, sc. A, de pe strada Dornelor nr. 17, din cartierul Obcini, spun că sunt terorizaţi de vecinul lor de la etajul patru, Dumitru Condrache, care ar fi foarte violent, atât în limbaj, cât şi în comportament.

“Dacă nu ar fi vorba de acea bătrână chinuită, care e ţinută captivă în casa sa, nici nu am vorbi deloc de el. Vream să stăm cât mai departe de el, e un om periculos”, spun vecinii, care povestesc că, de la mutarea sa în bloc, în urmă cu opt ani, nimeni nu a mai văzut-o pe bătrână, mama lui, ieşind din casă, nici măcar pe scara blocului.

“Nu e trecută la întreţinere, unii nu au văzut-o deloc la faţă, nu ştim nici măcar exact cum o cheamă. Am auzit despre ea că ar fi fost profesoară, dar nu putem sta de vorbă cu ea, pentru că el nu ne primeşte în casă”, povesteşte o vecină, care a vrut să îşi păstreze anonimatul.

Alţii, când sunt întrebaţi despre el, mai că vor să închidă uşa. „Nu vreau să mă bag deloc, am avut destule belele cu el. Am fost destul înjuraţi şi ameninţaţi, vrem doar să ne lase în pace”, spune un alt vecin.

 

Strigăt de ajutor

Cei care locuiesc de mai mult timp în bloc spun că au văzut-o pe bătrână doar atunci când s-a mutat fiul ei în bloc. De atunci, nu s-a mai auzit deloc de ea. Alţii, mutaţi mai recent, spun că nici nu ar fi ştiut de existenţa ei, dacă nu ar fi văzut-o într-o zi, când, disperată, femeia a ieşit la balcon, strigând: „Scoateţi-mă de aici! Sunt ţinută cu forţa! Am să mă arunc de la balcon ca să scap...”.

Pentru vecini, e inexplicabil cum de femeia locuieşte în bloc cu ei de atâţia ani, dar niciodată nu a ieşit din casă, măcar să stea puţin la soare sau să se plimbe în jurul blocului.

 

“E bolnavă cu picioarele, cum să iasă din casă?”

Dumitru Condrache era acasă ieri dimineaţă. A ieşit pe hol ca să vorbim, dar când i s-a spus despre ce e vorba, întâi a vrut să afle cine l-a reclamat, apoi ne-a poftit în casă, să vorbim cu bătrâna. Practic, a vorbit mai mult el, iar ea doar a confirmat spusele lui.

“E femeie bătrână, are 85 de ani, e bolnavă cu picioarele, cum să iasă din casă? Are neuropatie diabetică, nu poate ieşi afară. Nu-i aşa mama?”, a întrebat-o el, iar femeia a dat din cap, aprobând cele spuse de el.

Într-adevăr, femeia e albă ca varul, slăbită şi se deplasează ţinându-se ba de clanţa uşii, ba de marginea mobilei de bucătărie, unde se afla. La buza de sus are urma unei răni care se vindecă, iar un vecin, care a reuşit să stea de vorbă cu ea, din întâmplare, spune că a găsit-o cu sânge la gură, iar ea i s-a plâns că a fost lovită.

“Sigur m-a reclamat pocăita aia de la parter. Babă afurisită, am să-i crăp eu capul”, spune el cu năduf.

„M-am certat cu ea şi m-a ameninţat de atunci că ştie ea că o ţin pe bătrână sechestrată. Se bagă unde nu-i fierbe oala. Ăia de m-au reclamat sunt oameni răi, nu au ce face”, spune Condrache Dumitru, precizând că povestea cu sechestrul e o pură invenţie.

“M-am certat cu aia de la parter de la spaţiul verde din faţa blocului. Şi-a făcut grădină cu flori pe partea ei şi a venit apoi şi pe partea mea. I-am spus să şi le ia de acolo, că eu vreau să îmi schimb ţigla şi voi arunca ţigla veche jos şi tot îi va rupe florile. Să stea pe partea ei, ce s-a întins cu grădina şi la mine?”, spune nemulţumit Condrache Dumitru.

Bărbatul susţine că are un conflict mai vechi, cu aceeaşi vecină, care i-a chemat soţia la o adunare a penticostalilor, ceea ce l-a enervat foarte tare, motiv pentru care se ceartă cu ea şi pentru care şi-a trimis nevasta la preot, să i se dea canoane.

 

“Nu e adevărat. Mi-a vândut averea şi mă ţine captivă”

Declaraţia lui Dumitru Condrache e contrazisă chiar de mama acestuia, care, în timpul în care bărbatul îi arăta reporterului spaţiul verde de la care s-a certat cu vecina de la parter, i-a şoptit fotoreporterului: „Nu e adevărat ce spune. Mi-a vândut averea şi mă ţine captivă. Vreau să plec de aici. Am unde mă duce, numai să scap de aici!”.

Imediat după ce fiul acesteia a revenit lângă ea, bătrâna s-a aşezat pe un pat şi nu a mai scos nici o vorbă.

După ce am plecat din casă, bărbatul a ieşit şi el, cu treabă, moment în care i-a văzut pe vecinii săi discutând cu noi, lucru care l-a enervat foarte tare. Ridicând pumnul ameninţător, la adresa vecinilor, le-a spus: „Vă arăt eu vouă! Vă ţineţi de reclamaţii, ai?”, după care a ieşit repede, pe uşa din spate.

“M-a ameninţat deja o dată că îmi va sparge geamurile. Acuma dacă chiar o va face?”, s-a întrebat speriată o vecină, care se interesa de starea femeii care stă de opt ani de zile în blocul lor şi care nu a ieşit măcar o dată la plimbare sau pe casa scării, să schimbe o vorbă cu alţi locatari, ori măcar să o încălzească soarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână sechestrată în casă de propriul fiu.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bătrână sechestrată în casă de propriul fiu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezolvati ceva cu asta?? trimis de
(27 mar 2008, 15:36:26
Pai daca tot ati fost si v-ati bagat nasul acolo rezolvati-le problemele oamenilor acestora. Numai ca sa scrieti voi un articol merita sa fie expusi vecinii nebunului si femeia aia batrana? Daca ala citeste articolul si afla ce v-a spus maica-sa in lipsa lui, nu o bate iar? si pentru ce? Daca puteti face ceva pentru ei mai bagati-va daca nu, lasati-i in necazul lor, nu le faceti viata mai rea doar ca sa aveti voi ce scrie.
2.   Culmea trimis de
(27 mar 2008, 17:46:46
Chiar asa. Cum ati putut scrie un articol asa de...'subdezvoltat" ?E vorba de drama unei batrane si voi o povestiti GAFAIND,de parca ,acel fiu care e de fapt un nemernic,ar fi in spatele vostru si v-ar ameninta ca va bate si va fura condeiul,si inspiratia...jalnic...
3.   Destepti tare sunteti trimis de
(27 mar 2008, 18:03:03
Chiar sunt curioasa daca ve-ti rezolva ceva cu privire la acest caz.A-ti facut public acest caz,dar oare ve-ti incerca sa il rezolvati sau doar ca sa aveti ce scrie si voi...Ganditi-va bine ce a-ti facut...daca dupa pulicarea acestui articol situatia se agraveaza vecinii sunt in drept sa va de-a in judecata....batrana nu poate face,dar ei mai mult decat sigur
4.   Vecini binevoitori? trimis de
(27 mar 2008, 19:13:10
ADEVARUL ESTE UNDEVA LA MIJLOC.

GANDITIVA CA ESTE O BATRANA DE 85 DE ANI!

CE-AU FACUT ACESTI VECINI 8 ANI?

CARE DIN EI ARE UN INTERES IN A LUA IN INGRIJIRE ACEA BATRANA?

SI DACA NU-I ADEVARAT CEEA CE A-TI SCRIS?

SI A-TI MAI DAT SI NUME.
5.   Bine trimis de
(27 mar 2008, 23:14:05
...ai scris articolul asta si acuma? Vrei sa iti vinzi ziarele si sa ajungi pe la tv ? sau ce?

Daca tot te doare de situatia asta ...informeaza organele ...sa ii desparta si sa o lase pe batrina sa vorbeasca fara frica.Si daca este adevarat ...atunci sa TE BAGI si sa-i gasesti un loc unde sa poate sa aiba o batrinete linistita, sa miroase o floare si sa o mai atinga un strop de ploaie sau un fulg de nea ...inainte de a se duce cu umbrele . DAR ,daca nu esti in stare sa AJUTI ...atunci nu te mai baga ca si musca in baliga vacei ...ca aduci miros de grajd pe aici . Of ...si cica se apropie sfintele sarbatori !

Cit despre vecini ...sa le fie rusine .Ca daca chiar le pasa ,puteau sa gaseasca o cale sa rezolve situatia .Mi se face scirba cind lumea spune ca nu este treaba lor sa se bage ! ba este .Si cimpanzeii accepta ei cit accepta sa se certe intre ei ...dar la un momendat il vezi pe cel mai batrin ca se baga si le trage cite o tifla la cei cu prea multa nesimtire.
6.   Sesizare trimis de
(28 mar 2008, 11:58:36
Ma intreb , pentru ca nu stiu , asa cum sunt Organizatii pt protectia copilului nu sunt si pentru batrani? Acum ca a aparut in ziar nu se poate face o ancheta de personal specializat? Eu nu l-as invinovati pe autorul articolului, ci l-as felicita, daca cele relatate sunt reale, nu inflorite, pt a fi o stire. Este trist ca o mama este tratata astfel de fiul ei. Sa-i fie rusine!!!
7.   Sesizare trimis de
(28 mar 2008, 12:01:16
asteptam un raspuns al organelor statului, poate se sesizeaza in legatura cu acest caz!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei