Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precauţie

Zonele protejate din Suceava, verificate de comisarii de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a demarat o serie de verificări în ariile naturale protejate din judeţul Suceava. Potrivit comisarului şef Constantin Harasim, în planul de controale ce va fi pus în practică în această lună, sunt cuprinse verificări în 11 situri de interes comunitar.

Zonele spre care se va îndrepta atenţia comisarilor de mediu suceveni sunt: Bistriţa Aurie, Fâneţele Seculare Ponoare, Fâneţele Seculare Frumoasa, Făgetul Dragomirna, Tinovul Găina-Lucina, Pădurea Zamostea-Lunca, Pietrosul Broştenilor-Cheile Zugrenilor, Rarău-Giumalău, Tinovul de la Româneşti, Tinovul Mare Poiana Stampei şi Tinovul Şaru Dornei.

Cele 11 situri de importanţă comunitară fac parte din reţeaua Natura 2000, o reţea ecologică de arii naturale protejate formată din arii speciale de conservare şi arii de protecţie specială avifaunistică, ce are scopul să menţină într-o stare de conservare favorabilă o selecţie a celor mai importante tipuri de habitate.

Acţiunea de control a comisarilor de mediu are drept obiectiv verificarea stării de conservare a fiecărui habitat, mai exact, dacă arealul său natural şi suprafeţele pe care le acoperă în cadrul acestui areal sunt stabile sau în creştere, dacă are structura şi funcţiile specifice necesare pentru menţinerea sa pe termen lung, precum şi dacă speciile care îi sunt caracteristice se află într-o stare de conservare favorabilă.

Comisarul Constantin Harasim a precizat că, în cazul în care echipa de control va identifica unele nereguli în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei de mediu, vizaţi vor fi administratorii acestor situri naturale, în speţă Direcţia Silvică Suceava şi Academia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zonele protejate din Suceava, verificate de comisarii de mediu.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zonele protejate din Suceava, verificate de comisarii de mediu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Giumalau trimis de
(18 mar 2008, 12:46:43
Construirea proaspatului drum pana pe Vf. Giumalau si a crucii faraonice de acolo (de, semn al crestinismului milenar de pe aceste meleaguri!) respecta legislatia privitoare la mediu si la ariile naturale protejate? Se pare ca unii vor sa ajunga cu masina si in barlogul ursului, nu le e de-ajuns ca omul a acaparat (si a actionat specific in) cea mai mare parte a ariilor naturale. Pacat! Se vede in cazul Raraului ce poate face influenta omului.
1.1  RE: Giumalau trimis de
(18 mar 2008, 19:25:05
hy hy hy Usurelllllll nai vazut ce urmeaza..... incet incet vor cere permisiunea ridicari unui sfant lacas de cultul biserici mami lor si-a cui io facut. BAI HANDICAPATILOR VOI ATI AUZIT DE REZERVATIE NATURALA?????????????????????? CE P...... MEA CAUTA CRUCEA CRESTINIMULUI MAMI VOASTRE INTR-O REZERVATIE NATURALA
2.   Iuhuuu! Excursii trimis de
(18 mar 2008, 14:58:19
S-a dat startul la excursiile de primavara. Dupa o iarna de stat in birou si de luat spaga de la amarati , a venit vremea de excursii la munte. Evident cei vizati vor pregati fleicile la gratar si vinul la rece in spatele butucilor. Si la intoarcere acasa, ce sa vezi .... ?!?! mirare.... Un porc mistret sau o caprioara moarta in portbagaj la jeep. Oare cum a ajuns acolo?????
3.   Sa respiram aerul ozonat al orasului Suceava trimis de
(18 mar 2008, 15:16:16
Mai bine garda de mediu sau mai bine zis de ''nivel mediu'' ar trebui sa verifice firmele care construiesc in Suceava (vezi firma MUHA in Obcine ) care deverseaza apa in mijlocul starzii sau cum ne murdaresc strazile cu pamant si pietris, de parca am fi la tara in camp si nu intr-un oras european! Dar ce interes are musiu harasemiuc sau haraseMUCI sa amendeze firme de genul MUHA cand cotizeaza la bunastarea materiala a partidului cat si personala a lui!

Ce dracu cauta in arii protejate nu stiu, .............. ba da stiu : nu are competenta de a verifica ocoalele silvice in speta Directia Silvica, decat in mica masura, si cum vin si la ei Sfintele Pasti sau gandit ca trebuie sa beleasca melu' intr-un mod cat mai european, pe langa "mel" daca pica si un pastrav niscai cascaval (ca doar aceste arii se gasesc in majoritate in bazinul Dornelor) o tuica un vin un E(p)UROI, orice pentru o masa imbelsugata pentru imbuibatii de mediu!

Mari si tari domnle'

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte