Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri mari

Fermierii din toată Moldova se adună la Suceava pentru un protest fără precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumiţi că de ani de zile procesatorii le oferă un preţ derizoriu pe lapte, în jur de 300 de reprezentanţi ai crescătorilor de vaci din Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Bacău vor protesta.

Inginerul Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Vaci de Lapte Bucovina Suceava, organizaţie afiliată la Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, a precizat că protestul va fi organizat marţi, începând cu ora 11.00. „Va fi un protest paşnic, dar zgomotos. Ne vom folosi de fluiere, pancarte şi probabil vom arunca cu lapte pe jos, pentru a atrage atenţia asupra valorii derizorii la care a ajuns laptele”, a precizat inginerul.

Nemulţumirea crescătorilor de vaci din Moldova este legată de diferenţa mult prea mare între preţul pe care ei îl primesc pe lapte şi preţul cu care acesta ajunge la vânzare. Doru Gurău a exemplificat că crescătorii primesc în medie 0,8 lei pe litrul de lapte, în timp ce acesta ajunge în magazine la un preţ de trei ori mai mare.

„Cerem ca pe laptele conform să primim 1,5 lei, în timp ce micii crescători, care nu pot produce lapte conform, să aibă şi ei parte de un preţ decent, de 1 leu la litru”, a precizat Doru Gurău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii din toată Moldova se adună la Suceava pentru un protest fără precedent.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii din toată Moldova se adună la Suceava pentru un protest fără precedent5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PARERE trimis de
( 8 mar 2008, 12:55:18
NU VOR REZOLVA NIMIC PRIN ASTFEL DE METODE. VOR FI CAUTATI ATUNCI CAND NU VOM MAI AVEA PRODUCATORI, ASA CUM SE CAUTA ACUM CONSTRUCTORII CARE PREFERA SA MUNCEASCA IN ALTE TARI. MULTI SPUN CA PRETUL LAPTELUI IL FACE DOAR PIATA, EU SUNT DE PARERE CA GUVERNUL AR PUTEA PRIN ANUMITE PARGHII SA AJUTE ACEASTA CLASA SA PROSPERE. SI IN VEST FARA SUBVENTII SERIOASE AGRICULTURA S-AR PRABUSI.
1.1  RE: PARERE trimis de
( 8 mar 2008, 14:55:54
si zgomotul e bun, cine striga mai tare, primeste primul mancare.
2.   Necunoasterea legislatiei europene trimis de
( 8 mar 2008, 14:37:46
taranoii din evul mediu nu pricep economia de piata. sunt inculti ,ignoranti etc etc

guvernul le poate platii compensatii sa-si taie vacile sa opreasca supraproductia de lapte cum a fost in Italia in 1976. asemenea subventii sunt acceptate de UE..
2.1  RE: Necunoasterea legislatiei europene trimis de
( 8 mar 2008, 18:46:29
ZII, MAI DESTEPTULE, UNDE AI AUZIT TU ASEMENEA UTOPII IN ROMANIA ZILELOR NOASTRE?STAI LINISTIT, NOI NU TRAIM IN EVUL MEDIU, IN SCHIMB TU AI RAMAS SIGUR IN 1976.GUVERNUL SA DEA SUBVENTII PENTRU A STOPA SUPRAPRODUCTIA DE BOI TAMPITI CARE SE DAU MARI ECONOMISTI.STII TU CE PREGATESC ACUM FERMIERII EUROPENI? VEI VEDEA SAPTAMANILE URMATOARE.
2.2  RE: Necunoasterea legislatiei europene trimis de
( 9 mar 2008, 12:56:29
EU SUNT PRODUCATOR DE LAPTE, SE VEDE CA NU AI INTELES NIMIC DIN CEEA CE AM VRUT SA SPUN. UE SA-SI PUNA LOR COTA DE LAPTE PRODUS IN MOMENTUL INTRARII STATELOR VECHI MEMBRE .NOI NU VOM PRIMI IN VECI SUBVENTIILE PE CARE LE-AU PRIMIT SPANIOLII, DE EXEMPLU. STIU SI CAT LAPTE ARE VOIE SA PRODUCA ROMANIA.NU SE DAU SUBVENTII PENTRU A SE TAIA VACILE DE LAPTE. DIN FERICIRE.
2.3  RE: Necunoasterea legislatiei europene trimis de
(10 mar 2008, 00:08:31
Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur
3.   Pentru MEZINU MUEzinu... trimis de
( 8 mar 2008, 15:59:26
si cu boii ca tine ce sa faca UE? Stii macar ce cantitate de lapte are voie sa produca Romania (in urma negocierii cu UE) si ca un litru de lapte este platit,la producator, mai putin decat un litru de apa plata? Tolomacule!
3.1  RE: Pentru MEZINU MUEzinu... trimis de
( 9 mar 2008, 13:00:03
CIOBANUL-TOT CIOBAN! DACA NU ESTI IN STARE SA CRESTI VACI CU O PRODUCTIE DE 5000-7000 LITRI /LACTATIE ATUNCIVAICARESTE-TE PANA OR CRESTE PENE PE VACA.

4.   CENTRIFUGA trimis de
( 8 mar 2008, 17:01:25
Mai laptarilor,laptele muls de voi nu intruneste standardele,iar beizadelele de la Dorna, Raraul cum ar fi clanul Vranau, Mateescu deabia asteapta sa va prinda cu o chichita ca va taie la maruntis. Bietii si-au facut plinul demult, daca vreti i-l dati cum vor ei daca nu i-l beti singuri urcati pe cuptor alaturi de mat, caine sau ****re. Puteti sa cresteti si un godac. Oare credeti ca e ca pe vremea lu nea Nicu. El o tot beut lapte si i s-o cam prinsde gitlej.
4.1  RE: CENTRIFUGA trimis de
( 8 mar 2008, 18:38:27
N.T.G.-ULE,cum iti explici ca din laptele care ni se tot spune ca este neconform se fac preparate care se desfac in ELVETIA-TARA SWAITERULUI? NUMAI TAMPENIA LA NOI ESTE CONFORMA SI DIRECT PROPORTIONALA CU NUMARUL GODACILOR SCRIITORI DE COMENTARII.EUROPA IMPORTA PRODUSE DIN LAPTE NECONFORM DIN RUSIA( SI ASTA DOAR PENTRU CA" NU DAM GAZE DECAT CU LAPTE" DAR LA NOI ACESTA NU E BUN. STAI LINISTIT, NOI LAPTARII( ADICA TARANII) NU VOM PIERI, DAR VOI , SMECHERII VETI TRAI MAI PUTIN DIN CAUZA LAPTELUI "CONFORM" SI PLIN DE E-URI.
5.   V-a ajuns... trimis de
( 8 mar 2008, 17:25:14
apa la cur,domnilor de la saormaria lui Valvis si tot incercati sa ne aburiti... Poate se prind cei de la LACTALIS si ne lasa fara voi. Seulement pour les connaisseurs...
6.   Spalati strazile cu lapte trimis de
( 8 mar 2008, 20:49:51
Poate vede si BOUL de la primarie cum trebuie sa se spele strazile! Daca nu il recunoasteti , va spun eu , are capul mic si gol dar e usor de recunoscut, e mai LUNGU decat restul
7.   Reactie tardiva,ptr.nr 6 (nec. leg. eu...) trimis de
(10 mar 2008, 08:37:39
vai,domnu' Valvis,cat de panicat sunteti... Altfel cum sa-mi explic ca o dati pe pregatirea dvs,. de baza,adeca pe filozofie?? Il y a ici quelque chose de la psichanalise...
8.   NU ATI INTELES NIMIC! trimis de
(10 mar 2008, 10:14:49
Economia de piata o fac cei cu interese mari din Romania hotii si talharii cei care vor sa se termine si cu acest sector si sa aduca de afara si laptele . Distrugere pe toata linia,sa devenim cu totul sarantocii EUROPEI.!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte