Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol iminent

Veterinarii au contabilizat al 24-lea caz de rabie din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sanitar-veterinarii din judeţ au contabilizat al 24-lea caz de rabie din acest an. S-a ajuns astfel ca numărul vulpilor turbate depistate de la începutul anului să depăşească numărul cazurilor înregistrate în ultimii doi ani.

Ultimul caz de rabie a fost diagnosticat ieri, fiind vorba de o vulpe turbată vânată pe raza comunei Stulpicani, unde s-a ajuns deja la al patrulea caz de turbare într-o lună de zile. Pericolul este deosebit de mare, în comună şi în localităţile învecinate existând un număr foarte mare de animale domestice şi sălbatice, care ar putea şi să contacteze boala.

 

Apel către vânători

Momelile vaccinale plasate prin păduri nu şi-au dovedit eficienţa, condiţii în care doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, a ţinut să facă un nou apel către vânători.

„Pe întreg teritoriul judeţului Suceava este imperios necesară intervenţia organelor silvice si de vânătoare pentru a limita efectivele de vulpi şi pentru a împuşca animalele sălbatice cu semne de boală sau comportament modificat”, a precizat doctorul. 

El a ţinut să fac un apel şi către populaţie, care este rugată să anunţe urgent toate cazurile de vulpi, lupi, pisici, jderi şi alte animale găsite moarte, pentru a fi ridicate corespunzător de către specialiştii sanitar-veterinari în vederea trimiterii la laborator. De asemenea, oamenii sunt rugaţi să anunţe medicul veterinar şi atunci când observă la animalele din curte un comportament anormal, pentru a putea fi luate în observaţie şi supravegheate de medicii veterinari.

Rabia se poate transmite cu mare uşurinţă şi la om, căruia îi poate fi fatală.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veterinarii au contabilizat al 24-lea caz de rabie din acest an.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Veterinarii au contabilizat al 24-lea caz de rabie din acest an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da de unde? trimis de
( 8 mar 2008, 15:40:24
Singurul care are rabie e dr. Petrea Dulgheru!
1.1  RE: Da de unde? trimis de
( 8 mar 2008, 16:49:57
Tu de Menghele-gaspar ai auzit? gaspar a trecut prin facultate cu sacul de barabule. E un criminal !!!
2.   MATEMATICA trimis de
( 8 mar 2008, 16:49:48
Rabia declansata nu are tratament, e mortala (si la om). De aceea masurile trebuie sa fie la maximum de eficienta. Cuvintul contabilizare nu e potrivit in text, cind e vorba de...24. Ajungea aritmetica unui elev de primara....
3.   Turbatu trimis de
( 8 mar 2008, 22:46:08
Eu m-am plictist de Dulgheru si rabia lui. Cred ca e cel mai turbat director. Si-a aranjat aparitia in fiecare saptamana in ziar cu ajutorul vulpilor. Despre ce momeli vaccinale vorbeste? Au fost subaltenii lui sa le puna sau a visat? Minciuna sfruntata.

E in stare sa inventeze o vule turbata si in curtea vecinului doar o sa-i creasca popularitatea. HOO....
4.   Mafie mare trimis de
( 9 mar 2008, 13:13:48
Ca veni vorba de Gaspar.Cel mai mare excroc care a vandut toate animalele din judetul lui,la altii in Botosani numai ca sa se inbogatesca el si sa i prosteasca pe bietii oameni care nu au mai vazut subventia nici astazi, la indemnul lui Dulgheru marele specialist in vulpite.Speram sa nu moara acasa nici unul din ei .Rusine canaliilor.........Mai bine v-ar sacrifica pe voi,dar nu folositi la nimic.
5.   Turbatilor trimis de
( 9 mar 2008, 18:07:51
Bai, voi chiar sunteti tampiti! Cum puteti spune ca declararea cazurilor de rabie ar fi niste "minciuni sfruntate" si ca Dulgheru inventeaza "vulpile turbate" pentru a-i creste popularitatea? Chiar credeti ca se poate glumi cu asa ceva.......
6.   Invidiosii trimis de
( 9 mar 2008, 18:19:51
Nu inteleg de ce ii deranjeaza pe unii, ca se scrie in ziare despre turbare? Daca nu-i intereseaza, sa nu citeasca. Oare nu este la mijloc invidia?
7.   Mai are cineva trimis de
( 9 mar 2008, 18:21:03
so verifice si pe zarujancabig grin
8.   Pt. carcotasi! trimis de
( 9 mar 2008, 18:36:13
Lucrez in directie. E bine de stiut ca nedeclararea animalelor diagnosticate cu rabie este caz penal.Noroc cu oamenii de buna credinta, altminteri ar fi vai de noi daca ne-am lua dupa toti invidiosii.
9.   Pt. cei ce nu stiu! trimis de
( 9 mar 2008, 18:45:41
Orice caz de turbare trebuie declarat in presa.
10.   Pt.director trimis de
( 9 mar 2008, 18:49:20
Bravo, domnule director!
11.   Hai turbarea!! trimis de
(10 mar 2008, 11:21:21
in judetul asta pana si vulpile isi dau seama de haosul ce predomina si de suparare ca nu pot comenta la ziar - Turbeaza!laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte