Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspectoratul de muncă

Amenzi în cazul a două accidente de muncă mortale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două accidente de muncă mortale, petrecute în 2007, în judeţul Suceava, au determinat amendarea unor instituţii şi societăţi sucevene, în cazul cărora inspectorii de muncă au găsit o serie de deficienţe.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, Mihai Airinei, deşi cele două evenimente nefericite s-au petrecut în luna iulie a anului 2007, anchetele desfăşurate de inspectorii ITM s-au încheiat abia în urmă cu câteva săptămâni.

Conform concluziilor formulate în urma acestor anchete, în ambele cazuri, inspectorii de muncă au constatat deficienţe privind aplicarea legislaţiei din domeniu de către angajatori.

Primul dintre cele două accidente s-a petrecut în apropiere de municipiul Câmpulung Moldovenesc, într-o zonă de lucru la reabilitarea DN 17, eveniment în urma căruia şi-a pierdut viaţa Marcel Timicer, angajat al societăţii LTD Cluj-Napoca. Acesta a fost agăţat, în timp ce cobora dintr-un utilaj, cu partea din spate a unui camion, condus de Nagy Ervin Zoltan, angajat al SC Athos SRL Suceava.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii ITM Suceava au aplicat trei amenzi, în valoare totală de 13.000 de lei, societăţii LTD Producţie Prestări Servicii SRL Cluj-Napoca, deoarece nu avea întocmit un plan de prevenire şi protecţie, muncitorul decedat în urma accidentului fusese angajat fără efectuarea examenului medical şi a testării psihologice corespunzătoare sarcinilor de muncă pe care urma să le execute, personalul angajat nefiind instruit suficient în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În cazul lui Nagy Ervin Zoltan, ITM Suceava a depus o plângere penală.

 

Protecţia angajaţilor, ignorată de unii angajatori

Societatea Muha SRL Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” au fost amendate în urma unui accident de muncă petrecut în iulie 2007, pe un şantier organizat în incinta Universităţii. Cele cinci amenzi, în valoare totală de 23.500 de lei, aplicate societăţii de construcţii, au avut drept motive neaplicarea prevederilor din planul de prevenire şi protecţie de către angajaţii societăţii, neasigurarea echipamentului individual de protecţie şi amenajarea necorespunzătoare a locurilor de muncă pentru lucrul la înălţime. Universitatea suceveană a fost amendată cu 4.000 de lei pentru faptul că nu a desemnat, ca beneficiar al lucrărilor, un coordonator pentru securitate în muncă. Din cauza unei schele construite greşit, Anton Ioan a decedat, anul trecut, în urma unei căzături de la mare înălţime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi în cazul a două accidente de muncă mortale.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Amenzi în cazul a două accidente de muncă mortale2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Itm trimis de
(10 mar 2008, 10:20:47
din cauza unei schele construite gresit...deci era din lemn sa inteleg a cazut de la mare inaltime de unde din inaltul cerului monta becuri in soare sau lipea stele pe cer . nu va documentati deloc si scrieti in dorul lelii ca fiecare sa inteleaga ce vrea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte