Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevederi legale

Comisioane bancare din plata alocaţiilor pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au ales ca plata alocaţiei pentru copii să le fie făcută într-un cont bancar trebuie să plătească un comision de 0,1% din drepturile achitate. Băncile comerciale prin care este plătită alocaţia de stat pentru copii au dreptul să scadă, din valoarea acesteia, comisionul bancar, valoarea fiind stabilită în funcţie de politica fiecărei bănci în parte.

Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Suceava a încheiat, până în acest moment, potrivit directorului adjunct al acestei instituţii, Mirela Florea, convenţii de colaborare privind plata alocaţiilor pentru copii cu Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Pro Credit Bank şi BancPost. DMPS Suceava mai colaborează pe această linie, chiar dacă nu în baza unei convenţii semnate, cu Banca Ţiriac şi Raiffeisen Bank.

Conform legii, plata alocaţiei de stat pentru copii se realizează prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card. În cazul achitării drepturilor de alocaţie de stat în cont curent personal sau cont de card, DMPS efectuează plata prin unităţi bancare, pe bază de borderou, cu plata unui comision bancar. Comisionul bancar nu poate fi mai mare de 0,1% din drepturile achitate şi este stabilit prin negociere, între direcţiile teritoriale şi unităţile bancare.

Cuantumul alocaţiei în acest an este de 32 lei până la 1 martie, când va creşte la suma de 40 lei. Începând de la 1 ianuarie 2008, responsabilităţile privind plăţile alocaţiilor de stat pentru copii revin DMPS Suceava. Stabilirea plăţii alocaţiei se face în baza unei cereri în numele copilului şi a documentelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept: copiile după cărţile de identitate ale părinţilor şi copiile actului de identitate al copilului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisioane bancare din plata alocaţiilor pentru copii.
 Vizualizări articol: 2101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Comisioane bancare din plata alocaţiilor pentru copii1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bank post trimis de
(25 feb 2008, 13:15:23
Si daca suma acumulata in cont n.o retrag pina merge copilul la facultate,tot imi iau comision sau cresc ceva dobinzi...? O sa intreb la banca, dar daca tot am citit articolul,de ce sa nu si.l comentam ...!
2.   Referitor la malocatii trimis de
(25 feb 2008, 13:39:27
Am pus alocatia pe card si stiu ca intr-un interval de trei luni trebuie sa ai miscari pe card, adica sa scoti bani. Altfel mi se pare ca se ia alocatia.

2.1  RE: Referitor la malocatii trimis de
(25 feb 2008, 21:05:37
esti idioata fa

sictir
3.   O ziarista superficiala trimis de
(25 feb 2008, 21:57:33
Draga Alna Tudose, spne sincer, la cate banci te-ai documentat inainte de a scrie acest articol? Parerea mea este ca nu este documentat nici pe jumatate. Asadar si salariul ar trebui sa-i ei tot pe jumatate. Asa se face treaba la ziarul tau? Cu un telefon dat din birou la DMPS? Mi-e rusine sa mai si deschid inmternetul pentru ziarul asta!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte