Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi

O firmă din SUA vrea să modernizeze Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania americană AMI Group şi-a anunţat intenţia de a investi în modernizarea Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat că a avut deja discuţii cu reprezentanţii acestei firme în vederea amenajării unei zone internaţionale de liber schimb în incinta aeroportului.

Mîrza a spus că în urma acestor discuţii, CJ Suceava şi AMI Group au semnat un document comun în care se prezintă intenţia firmei americane de a realiza aceste investiţii.

„Am semnat acest document în ideea ca reprezentanţii firmei americane să prezinte care sunt oportunităţile de investiţii la Aeroportul Suceava”, a spus Gavril Mîrza.

El a explicat că AMI Group şi-a manifestat intenţia de a prelua în concesiune totală sau în administrare Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, urmând ca în incinta acestuia să dezvolte o zonă internaţională de liber schimb.

Acest lucru ar presupune investiţii în realizarea de clădiri necesare pentru activităţi comerciale de industrializare. De asemenea, Mîrza a mai spus că în situaţia în care s-ar realiza această zonă internaţională de liber schimb, administrarea ei ar putea fi realizată printr-un parteneriat între AMI Group şi Consiliul Judeţean Suceava.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a declarat că în perioada imediat următoare, firma germană K+P urmează să prezinte un studiu de dezvoltare optimă a Aeroportului Suceava.

Mîrza a mai spus că după finalizarea acestui studiu urmează să fie conceput un masterplan de dezvoltare a aeroportului, prin care se vor stabili investiţiile necesare pentru modernizarea şi extinderea pistei de zbor, sau pentru securizarea aeroportuară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă din SUA vrea să modernizeze Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
O firmă din SUA vrea să modernizeze Aeroportul Suceava4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar fi interesant trimis de
(11 feb 2008, 12:45:30
ar fi bine sa se faca in vederea dezvoltarii economice a Sucevei dar fara marza caunde este el se ascund combinatii de luat bani de la noi
1.1  RE: Ar fi interesant trimis de
(11 feb 2008, 14:05:00
SUCEVEAN are perfecta dreptate!MARZA trebuie sa sara din schema !nu ar fi rau sa ne faca si o autostrada pana la aeroport!
1.2  RE: Ar fi interesant trimis de
(12 feb 2008, 11:02:05
voi scrieti niste articole de 2 lei! Dar de ce nu spuneti, ce castiga americanii prin investitia din aeroprtul din SV?! ca doar nu o fac degeaba!
2.   Aduceti oameni capabili trimis de
(11 feb 2008, 14:45:17
Propunerea este buna numai ca "palaria" e prea mare pentru actualul comandant, un pensionar de moda veche cu apucaturi de comunist care se comporta de parca Aeroportul ar fi al lui, retribuit cu pensie mare de la stat si cu inca un salariu si mai mare de la Consiliul Judetean. Ca sa nu mai vorbim de seful de la marketing, un laaabaaaagiu pupinucrist al primului, care "leaga si dezleaga" cam tot ce se intampla pe acolo. Daca dl. Marza, sau cine o mai urma, vrea sa concretizezez aceasta propunere va trebui sa aduca oameni noi. Mult succes !!
3.   Sefu aeroportului e neam cu marza trimis de
(11 feb 2008, 22:59:26
cum nu stiati?acolo majoritatea angajatilor sunt neamuri cu comunistu de marza...a dat afara pe restul care nu il pupau in dos
4.   Care AMI Group? Cea care face duty free? trimis de
(11 feb 2008, 23:41:52
Cine este AMI Group si unde isi au sediul? Sunt o gramada de Ami Goup in USA intre care si una care face duty free pentru linii aeriene si maritime.

Asta e dealul? Ei investesc si primesc dreptul de a face duty free pentru Suceava Airport?

Mai multe amanunte cand e vorba de tranzactii din astea...
4.1  RE: Care AMI Group? Cea care face duty free? trimis de
(12 feb 2008, 07:27:17
probabil ca e firma de care spui. daca e asa, afacerea e dubioasa din start din doua motive: primul, nu e listata la bursa, ceea ce inseamna ca nu ai acces la informatii desre companie (clienti, vinzari, cifra de afaceri); al doilea motiv e ca firma, dupa cum spun pe site-ul lor (care in treacat fie spus nu arata deloc profesional, i. e nu inspira incredere) valoreaza 100 de milioane, ceea ce e cam putintel, pentru o firma in america. deci inclin si eu ca e iarasi vorba de o cusatura cu ata alba, ca doar suntem in campanie, si cei 200.000 euro...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte