Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptare

Mii de dosare pe stocul Judecătoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din rău în mai rău. Mii de dosare aflate pe rolul Judecătoriilor din judeţul Suceava rămân nesoluţionate de la un an la altul, în cele mai multe situaţii fiind vorba de procese de natură civilă.

Numai la sfârşitul anului 2007, la cele 6 instanţe din judeţ se înregistra un stoc de 7.730 dosare, în creştere semnificativă faţă de anul 2006.

Creşterea cea mai mare a stocului de dosare este la Judecătoria Suceava. Potrivit datelor statistice, pe 31 decembrie 2007, la această instanţă erau pe stoc 2.730 de dosare, cu aproape 300 mai multe faţă de sfârşitul anului 2006.

A doua Judecătorie ca număr de dosare aflate pe stoc este cea din Rădăuţi. Dacă la finele anului 2006 aici erau 1.558 de cauze nesoluţionate, la sfârşitul lui 2007 stocul a crescut la 1.742.

O altă instanţă care se confruntă cu problema dosarelor ce rămân nesoluţionate este cea de la Fălticeni. Aici se înregistrează un stoc de 1.649 de dosare, cu aproape 300 mai multe faţă de sfârşitul lui 2006. Şi la celelalte instanţe din judeţ situaţia nu este deloc îmbucurătoare. Astfel, la Judecătoria Gura Humorului era un stoc de 627 de dosare, la Câmpulung Moldovenesc erau 550 de dosare nesoluţionate, iar judecătorii din Vatra Dornei au intrat cu un rest de 432 de dosare.

 

Cauzele creşterii stocului de dosare

Preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, crede că două sunt motivele care au dus la aceste creşteri.

„Una din cauzele creşterii numărului de dosare nesoluţionate este legată de expertize, care nu se finalizează în timp util şi, în consecinţă, cauzele nu pot ieşi în pronunţare. Un al doilea motiv este lipsa de personal, fiecare judecător având de soluţionat un număr foarte mare de dosare, ceea ce afectează operativitatea actului de justiţie”, a spus Doru Bunduc.

Din păcate pentru justiţiabili, perspectivele nu sunt dintre cele mai bune, aşa încât este posibil ca în viitor numărul cazurilor care rămân nesoluţionate de la un an la altul să crească şi mai mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de dosare pe stocul Judecătoriilor.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de dosare pe stocul Judecătoriilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INCOMPETENTA trimis de
( 1 feb 2008, 15:59:35
SE AMANA PESTE TREI LUNI............Urmatorul.
2.   Pentru jude trimis de
( 1 feb 2008, 17:35:36
pai daca te cheama la ora 9 si apuci sa fii audiat la ora 12 e bine , daca nu faci prezenta sa nu fii amendat si se amana vorba celuilat.Pai daca judecatoprii stau trei ceasuri sa-si de-a seama despre ce e vorba intr-o cauza normal ca pana la ora 15 mai prind maxim trei cauze iar restul pentru care au dat termene se amana si tot asa.....!!!

3.   Pentru judecatoria fALTICENI trimis de
( 1 feb 2008, 17:44:38
PAI CUM SA NU FII IN URMA, CVAND VII ODATA LA PROCES SI SE AMANA CA NU MERGE INSTALATIA DE INREGISTRARE, ALTA DATA NU VINE PROCURORUL SI ALTA DATA II E RAU JUDECATORULUI!@!!!!.cULMEA CA AM PATIT-O SI EU LA UN RAHAT DE PROCES DE DOI BANI S-A AMANAT DE TREI ORI DE-AN SULEA
4.   6 trimis de
( 1 feb 2008, 18:27:43
ALTA E PROBLEMA NEAGULE SI BUNDUCULE . PROBLEMA ESTE LEGATA SI DE NECOMPETENTA UNOR MAGISTRATI CARE FAC DIVERSIUNI IN ACTUL DE JUDECATA IN LOC SA SOLUTIONEZE O CAUZA CA LA CARTE SI DUPA JURAMANTUL DEPUS ....CARE L-AU DEPUS......SAU AU JURAT PROBABIL PE CARTEA LUI ION CREANGA .

INNEBUNESC JUSTITIABILII DATORITA ACESTOR STARI , FIIND OBLIGATI LA REVIZUIRI , INDREPTARI ERORI MATERIALE , CONTESTATII IN ANULARE , CONTESTATII LA EXECUTATARE , ORDONANTE PRESEDINTIALE ETC , SI NU IN ULTIM RAND LA PLANGERI PENALE SAU ADMINISTRATIVE ADRESATE PARCHETULUI GENERAL SAU CSM-ULUI (CARE STIU UNDE SA LOVEASCA IN MAFIE) IMPOTRIVA MAGISTRATILOR SAU EXPERTILOR .

DE AIA SE AGLOMEREAZA DOSARELE , DE AIA SE INTARZIE SOLUTIILE , DE AIA PT CA DE AIA AVEM MAFIE .

CRED CA MAI TREBUIE ROTITI MAGISTRATII SI O SA VEDETI CUM VA MERGE TREABA , ADICA DE LA SV MUTATII LA CONSTANTA , DE LA BUCURESTI LA SATU MARE SI TOT ASA SI O SA LE VINA MINTEA LA CAP SI ODATA CU ASTA O SA LE INTRE IN CAP SI COMPETE
5.   Re 6 trimis de
( 1 feb 2008, 18:30:25
BA NENE "6" ! BA VERE , NU MAI SPUNE ADEVARURI DIN ASTEA CA II DOARE , DOAR STII CA ADEVARUL DOARE .

6.   Reforma in justitie trimis de
( 1 feb 2008, 19:39:10
pana nu vor fi instante specializate si cineva care sa-i traga la raspundere dpdv procedurral, nu vom avea o calitate a actului de justitie. este inadmisibil sa te citeze pentru ora 8.30 iar judecatorul sa intre in sala la ora 10. e bataie de joc si lipsa de respect pentru cei ce PLATESC TAXA DE TIMBRU. asta fara a tine cont de "incidentele procedurale"(legale de altfel) care intind procesul pe mai multe termene
7.   Porcarie de la centru trimis de
( 1 feb 2008, 22:44:52
Ca sa fiti in tema trebuie sa stiti ca,, Cons.Sup.al Magistraturii a hotarit, ca asa vor cei din UE,procesele sa se judece cit mai repede,ajungind astfel la vremurile lui Ceasca cind CORABIA DREPTATII SE INNEACA IN BALTA OPERATIVITATII.Deci se va raporta ca pe vremuri o statistica din care sa rezulte ca procesele se judeca rapid si astfel hotaririle date pe fuga vor fi doar simple solutii la complexele probleme pe care le au bietii oameni facute de ei sau de inteligentele legi care curg girla prin grija parlamentarilor nostri care sforaie sau citesc presa cind lucra de zor la legi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte