Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Lungu acuză:

„Drumul din Şcheia este o problemă 100% a Consiliului Judeţean”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Disputele pe marginea stabilirii autorităţii locale căreia îi revine sarcina de a reabilita drumul din comuna Şcheia continuă.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a ţinut să sublinieze, în cadrul unei conferinţe de presă, că administrarea acestui drum nu-i revine nici primăriei Şcheia, nici primăriei Suceava, ci Consiliului Judeţean. Acesta a fost destul de vehement în ceea ce priveşte responsabilitatea fiecărei părţi faţă de acest drum , aflat într-o avansată stare de degradare.

„Nu este drumul nostru. S-au cheltuit foarte mulţi bani pentru reabilitarea străzilor din municipiul Suceava. Problema nu este a cheltui sau nu un miliard de lei în plus. Primăria Suceava nu are baza legală pentru a interveni. Acest drum este o ruşine pentru Consiliul Judeţean Suceava şi chiar pentru Primărie”, a declarat primarul Ion Lungu.

Acesta a subliniat că drumul de la Şcheia a fost trecut doar formal în administrarea Primăriei Suceava, numai pentru a înlesni obţinerea avizelor pentru montarea reţelei de apă, prin care s-a realizat aducţiunea apei potabile din sursa Berchişeşti, în cartierul Burdujeni.

Cât despre şanţurile săpate pentru realizarea acestui proiect, edilul şef al Sucevei susţine că municipalitatea şi-a făcut datoria şi a adus terenul la starea iniţială.

 

„Banii s-au împărţit exclusiv pe criterii politice”

„Consiliul Judeţean a găsit bani pentru a asfalta drumuri prin păduri, acolo unde au fost interese electorale, dar pentru acest drum, care este poarta de intrare în municipiul Suceava, nu s-au găsit bani. O spun cu toată sinceritatea, dacă primarul comunei Şcheia, sau cel al municipiului Suceava, avea altă culoare politică, se găseau bani”, este de părere primarul Ion Lungu, care acuză executivul judeţean că „s-a spălat pe mâini în cazul unuia dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Suceava”.

Mai mult decât atât, primarul Ion Lungu a reproşat lipsa de implicare a Consiliului Judeţean Suceava, care ar fi putut să sprijine Primăria comunei Şcheia pentru rezolvarea acestei probleme, dar şi modul în care a realizat repartizarea bugetului pentru 2008, „exclusiv pe criterii politice”.

În acest context, spune primarul Ion Lungu, s-a ajuns ca, din acest punct de vedere al banilor repartizaţi, „municipiul Suceava să fie egalul oraşului Liteni, iar municipiul Fălticeni, egalul oraşului Milişăuţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Drumul din Şcheia este o problemă 100% a Consiliului Judeţean”.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Drumul din Şcheia este o problemă 100% a Consiliului Judeţean”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Banii de la CJ MERG IN PSD trimis de
( 1 feb 2008, 12:21:41
ma asteptam ca ala de doua sute de kg de la psd sa il doara in cot de drumuri...da bani de cate 2 km in comunele cu primari psd isti inainte de alegeri cade obicei
2.   Drum trimis de
( 1 feb 2008, 12:31:33
Sa imparta si drumurile pe criterii politice. Sa ia fiecare dupa cate % au facut in alegeri. PNL mai putine ca e la guvernare, administratie, etc.

Da' cel de la intrarea in Suceava dinspre Scheia a cui o fi?

Si daca face don Primar drumul, asa fara baza legala, si-l baga la bulau de asta eu vin de 3 ori pe zi cu sufertasu'..Zau asa
3.   Reparatia ii apartine consilului judetean trimis de
( 1 feb 2008, 12:45:51
Mirza zboara pe drum pana ce ajunge la Vatra Dornei nu vede in ce conditi se afla drumul sa nu mai spun de cele promise.
4.   Rusine trimis de
( 1 feb 2008, 12:48:41
Rusine, rusine si iar rusina sa va fie. Nu stim noi cine ar trebui sa fie administratorul acestui drum, dar voi dati vina unul de altul si nu faceti nimic �n acest sens.

Nu va ascundeti dupa deget - toti trei sunteti vinovati !!!!!!!!!
4.1  RE: Rusine trimis de
( 1 feb 2008, 13:09:41
Ai dreptate sa fii dezamagit.
5.   Logoree, logoree, multa, multa!!.... trimis de
( 1 feb 2008, 15:16:30
Unde duce nepasarea si dezinteresul fata de orasul si unde traim cu totii ,dar si fata de alegatori?! Drumul de la Scheia este stricat nu de o luna doua, ci de 5 ani! Nu exsista scuze, ar fi o acuza daca s-ar gasi cineva dintre conducatori s-o faca!... Este de nesuportat minciuna si indolenta la nivel de primar de municipiu, ce spuneti?! Uite din aceasta cauza merg trburile prost in tara: logoree, logoree, multa, multa!!....
5.1  RE: Logoree, logoree, multa, multa!!.... trimis de
( 1 feb 2008, 16:48:29
Sa de a gonoreea in cei ce trebuiau sa faca drumurile ! Huoooo sifiliticilor ca numai la castigul personal va e gandul ! Probabil ca nu s-au inteles la comision cu drumarii de aia n-au finantat lucrarile. Ce trebuiau atatia bani la bugetul Liteni-ului? Doar pentru ca acolo e comunistul Axinte primar ? Asta a mostenit primaria din Liteni de la nea Ceasca . Se crede mare destept ca doar are facuta Academia St Gheorghiu unde toti prostii trebuiau sa fie absolventi ca altfel o incurcau cu fostii...
6.   Drum trimis de
( 1 feb 2008, 15:25:15
Dezinters toal in 17 ani, n-au fost in stare sa faca o sosea de centura si acum se vad consecintele,dar alesii circula cu masinii de serviciu asa ca-i doare la basca.....
7.   DRUMUL PRIN SCHEIA trimis de
( 1 feb 2008, 19:29:58
Nesimtitii !,da chiar nu a fost destul timp sa se gaseasca solutii pentru rezolvarea acestei probleme care ne doare pe noi toti soferii de atatia ani.Alesii nu vad,ei pe unde circula?
8.   Drumul dracilor trimis de
( 1 feb 2008, 19:52:41
rusine !celor trei Mirza Lungu si primarului de Scheia, toti sinteti la fel.Nu a-ti reusit in atita timp sa va intilniti si sa va puneti de acord cum sa rezolvati o problema as de simpla.

Aici nu e vorba de conceptiile politice ci de onoarea acestui oras minunat.Rusine e poarta de intrare in Sceava si prima impresie insotita de primele injuraturi la adresa autoritatilor.Ar trebui daca a-ti fi demni sa va treceti pe un indicator numele si functiile ,pentru ca vin alegerile ,si lumea trebuie sa stie pe cine a ales ,ce a-ti realizat,si pe cine trebuie sa aleaga.

9.   Onoarea trimis de
( 1 feb 2008, 21:47:52
Unde le este onoarea celor trei responsabili? Daca ar avea onoare ce ar face cu ea?

10.   Surprize,surprize? trimis de
( 2 feb 2008, 09:30:38
dom" primar, pe pareu k ai sa pierzi alegerile si din cauza drumului din SCHEIA ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte