Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concediere colectivă

25 de angajaţi daţi afară de la Centrul de Recuperare Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, subordonat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, vor fi concediaţi. Ei aşteaptă din moment în moment să primească preavizele pentru a părăsi locurile de muncă.

Această concediere colectivă este urmare a mutării unui număr de 67 de beneficiari de la Costâna, la centrele sociale de la Mitocu Dragomirnei şi Zvoriştea.

În aceste condiţii, acest personal nu-şi mai justifică banii. Centrul de Recuperare Costâna s-a aflat într-un proces de reorganizare, pe baza unui proiect PHARE (bani europeni), proiect care interzice internarea altor asistaţi în acest centru.

 

Salarii compensatorii

Lidera de sindicat de la Centrul de Recuperare Costâna, Alina Ciomârtan, ne-a spus că ea a fost informată, oficial, pe 14 ianuarie, că urmează această concediere colectivă  urmând ca ea să-i anunţe pe angajaţii vizaţi.

Este vorba de 17 infirmiere, două spălătorese, un asistent medical, doi îngrijitori, un muncitor necalificat, doi îngrijitori, oameni care încă nu au primit preavizele, dar care au fost informaţi că se află pe lista de concediere.

„Am avut ieri o întâlnire cu şeful Direcţiei de Asistenţă Socială – persoane adulte – Răzvan Filip – şi cu cei 25 de angajaţi, tocmai pentru a le explica cauzele acestei concedieri colective, dar şi pentru a ne prezenta punctul nostru de vedere, în ceea ce priveşte protecţia angajaţilor. Li s-au expus drepturile. S-au dat lămuriri cu privire la criteriile pe baza cărora s-au făcut aceste liste de concediere. Noi am solicitat acordarea de salarii compensatorii, în funcţie de vechimea fiecărui angajat. Este vorba de circa 3- 4 miliarde de lei vechi, care ar acoperi salariile compensatorii ale celor 25 de angajaţi”, ne-a explicat Alina Ciomârtan.

 

Raport al Comisiei de Concediere Colectivă

Sindicaliştii de la Costâna au spus că nu trec, deocamdată, la nici o formă de protest. Aşteaptă ca autorităţile să fie de acord cu suma cerută, sumă care să acopere salariile compensatorii, cu toate că este primul caz în sistemul de asistenţă socială - sector neproductiv, când se solicită sume compensatorii.

„Noi aşteptăm un plan de măsuri şi acordarea salariilor compensatorii. Cinci dintre cei vizaţi cu concedierea sunt în prag de pensie sau pensie anticipată”, ne-a mai spus lidera de sindicat de al Costâna.

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava - Persoane Adulte, Răzvan Filip, care este şi preşedintele Comisiei de Concediere Colectivă, ne-a spus că atâta timp cât va ocupa această funcţie va aplica legea şi va rămâne ferm pe poziţie, ca aceşti oameni să obţină salarii compensatorii în funcţie de vechimea în muncă.

„Vom întocmi un raport în acest sens şi vom susţine această măsură pentru angajaţi. Cred că aşa este şi omeneşte. Am vorbit cu toţi membrii comisiei şi vom solicita pentru aceşti oameni salarii compensatorii, mai ales că unii dintre ei au 25 de ani de muncă”, a mai  spus Filip.


Au refuzat un loc de muncă

Vicepreşedinta Consiliului Judeţean Suceava, Stela Acatrinei, ne-a spus că acordarea salariilor compensatorii rămâne al latitudinea Comisiei de Concediere Colectivă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Pe de altă parte, ea a precizat că persoanele care acum se află pe lista de concediere au avut posibilitatea să lucreze la centrul social de la Mitocu Dragomirnei (când s-a deschis), dar au refuzat, deşi li se punea la dispoziţie mijloc de transport.

„Printre persoanele care vor fi concediate se numără cele care sunt în prag de pensionare şi acei angajaţi care au cel puţin două sancţiuni primite de când lucrează în această unitate. Aşa cum se ştie, nu puteau rămâne 191 de angajaţi, la 161 de asistaţi, câţi trebuie să rămână, în final, la Centrul de la Costâna”, a mai precizat Acatrinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de angajaţi daţi afară de la Centrul de Recuperare Costâna.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
25 de angajaţi daţi afară de la Centrul de Recuperare Costâna3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte