Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Economic

Demersuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor de afaceri între Suceava şi Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de oameni de afaceri din Suceava şi Cernăuţi, Ucraina, precum şi autorităţi din cele două regiuni, participă zilele acestea la prima ediţie a Forumului Economic Regional Bucovina.

Manifestarea este găzduită de Centrul Economic Bucovina Suceava, firmele participante prezentându-şi oferta de produse şi servicii în domenii precum construcţii, turism sau comerţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că prin organizarea acestui forum se intenţionează stabilirea unor relaţii de parteneriat între firmele din Suceava şi Cernăuţi, în vederea dezvoltării unor afaceri comune.
„În cadrul acestui forum sunt prezentate ofertele, de o parte şi de alta, astfel încât să se realizeze o cunoaştere reciprocă a oamenilor de afaceri din Suceava şi Cernăuţi în vederea intensificării şi dezvoltării unor noi relaţii bilaterale. Şi sper că în urma acestui forum vom realiza ceea ce ne dorim de mai mulţi ani, şi anume schimburi economice şi relaţii comerciale mai puternice între regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava”, a declarat Gavril Mîrza.

 

Afacerile în construcţii şi turism sunt cele mai căutate

În acelaşi timp, preşedintele executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Suceava, Ovidiu Donţu, a apreciat că în ultima perioadă de timp s-a constatat o creştere a relaţiilor comerciale între firmele sucevene şi cele din Cernăuţi.

Donţu a apreciat că la această situaţie a contribuit şi renunţarea la vizele de intrare în Ucraina, dar şi posibilitatea recuperării TVA de către firmele sucevene pentru afacerile realizate în această ţară.

„Dacă până mai ieri eram în etapa informaţională, cum să deschidem o afacere în Cernăuţi, cum să deschidă firmele de acolo o afacere în Suceava, cred că astăzi putem să vorbim despre dezvoltarea concretă a afacerilor, şi în special cele din domeniul construcţiilor şi turismului”, a spus Ovidiu Donţu.

Forumul Economic Regional Bucovina este organizat de Consiliul Judeţean Suceava în parteneriat cu Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, cu sprijinul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Suceava, iar la discuţii sunt prezenţi şi preşedintele Camerei de Comerţ Cernăuţi, Vasily Lyahovici, şi directorul departamentului Cooperare Transfrontalieră din cadrul Administraţiei de Stat a acestei regiuni, Serhii Kurennoy.

Evenimentul este finanţat prin Programul de Vecinătate România – Ucraina 2004-2006, Phare CBC 2004.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor de afaceri între Suceava şi Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Demersuri pentru îmbunătăţirea relaţiilor de afaceri între Suceava şi Cernăuţi4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand zilele acestea trimis de
(20 ian 2008, 14:55:00
e secret cand ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte