Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rufe la vedere

Suceveanul Dorin Potolincă, în mijlocul unui imens scandal cu „cavaleri de Malta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătaie între cavaleri. Contestatul Ordin Sf. Ioan de Ierusalim este de ceva vreme în mijlocul unui imens scandal.

Gama acuzaţiilor merge de la escrocherie în vederea obţinerii statului de membru al acestei organizaţii şi până la furt de funcţii.

În capul listei persoanelor acuzate se află suceveanul Dorin Potolincă, proprietarul pensiunii „Plai de Dor” din Suceviţa.

Într-un articol apărut ieri în cotidianul „Gardianul”, Potolincă este acuzat nici mai mult nici mai puţin că percepe sume de 3.500 de euro pentru a unge diferite persoane drept „cavaleri de Malta”.

Mai mult, fostul Mare Prior al Ordinului Sf. Ioan de Ierusalim, Louis Scerri Montaldo, l-a exclus pe Dorin Potolincă din această organizaţie, lăsându-l astfel şi fără funcţia de mare Prior al Europei de Est.

Alături de Potolincă a fost exclus şi ducele Basilio Cali de Rodez, cel care acum un an de zile a fost prezent la Suceava pentru a „unge” o serie de cavaleri în calitate de Mare Maestru.

Despre Potolincă: „Înşelând şi estorcând multe persoane de bună credinţă”

„Noi, Louis Scerri Montaldo, prin Bunăvoinţa lui Dumnezeu Mare Maestru al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta, după Constituţie O.S.J. (Order of St. John - nota red.), în deplin acord cu Priorul Marelui Priorat Autonom de Est O.S.J. Cavaler al Marii Cruci a Justiţiei S.E. Thomas Molendini, decretăm pentru Cavalerul Marii Cruci Dorin Potolincă următoarele acţiuni disciplinare: Decăderea de la Rangul de Cavaler al Marii Cruci la Rangul de Cavaler; Anularea Rangului de Cavaler; Excluderea ruşinoasă din Ordinul O.S.J.; Nu va fi permis accesul în Ordin nici descendenţilor săi, până la cea de-a treia generaţie.

Conform informaţiilor menţionate anterior, comunicăm tuturor Demnitarilor Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta O.S.J, faptul că domnul Dorin Potolincă, prin comportamentul său insidios, a contribuit continuu la acţiunile întreprinse de domnul Basilio Calì.

Aceste acţiuni au defăimat prestigiosul nume al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta O.S.J., înşelând şi estorcând multe persoane de bună credinţă.

Ca atare, se înţelege că îi sunt retrase toate drepturile şi onorurile în autenticul Ordin Suveran al Sfântului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta, care prin intermediul Prioratelor operante dăinuie de secole în diferite ţări de orice confesiune.

Ca mărturie şi în virtutea drepturilor ce Ne sunt Conferite, semnăm şi aplicăm sigiliul. De la Sediul Magistral din Malta, la data de 14 Decembrie Anno Domini 2007“, se arată într-un comunicat remis de Louis Scerri Montaldo, cel care spune că a vorbit în calitate de Mare Maestru al Ordinului Sf. Ioan de Ierusalim.

Potolincă: „Minciuni ordinare”

Chestionat pe tema acuzaţiilor care i se aduc, Dorin Potolincă a negat totul şi a spus că de fapt a fost prins la mijloc în războiul dintre fostul şi actualul Mare Maestru.

„Louis Scerri Montalda şi-a pierdut funcţia de Mare Maestru, în conformitate cu regulile Ordinului. Ne-a cerut să ne dezicem de actualul Mare Prior, ducele Basilio Cali de Rodez. Cei care au refuzat au fost excluşi fără nici un temei. Sunt minciuni ordinare. Pentru mine acest decret de expulzare este zero, este un abuz făcut de un om care îşi doreşte cu orice preţ o funcţie. În acest moment este un proces care se desfăşoară în Malta, la care eu sunt chemat ca martor pe 23 ianuarie. Este regretabil că s-a ajuns să ne spălăm rufele în public”, a declarat Dorin Potolincă.

Acesta a mai adăugat că în următoarele zile va susţine o conferinţă de presă în care va aduce mai multe lămuriri şi dovezi despre scandalul în care a fost implicat.

Scandaluri în lanţ cu Ordinul Sf. Ioan de Ierusalim

Acesta nu este primul scandal în care Ordinul Sf. Ioan de Ierusalim este implicat.

După ce în luna ianuarie a anului trecut la Complexul Muzeal Bucovina au fost unşi cavaleri de către organizaţia din care face parte şi Dorin Potolincă mai mulţi români, printre care prinţul Dimitrie Sturdza şi actorul Jean Constantin, replicile nu au întârziat să apară. Principalul contestatar a fost academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, care a spus că Ordinul Sf. Ioan de Ierusalim este „o fantomă” şi că adevărata organizaţie care continuă tradiţia ordinului  Cavalerilor Ioaniţi, înfiinţat în 1050, este Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta.

Până acum nu s-a putut stabili cu certitudine de partea cui este dreptatea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Dorin Potolincă, în mijlocul unui imens scandal cu „cavaleri de Malta”.
 Vizualizări articol: 2995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Suceveanul Dorin Potolincă, în mijlocul unui imens scandal cu „cavaleri de Malta”2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(12 ian 2008, 12:06:43
Dendrinel esti din ce in ce mai bun, copii de prin ziare, articole la telefon... Bravo mai besinuta mica
2.   E POSIBIL TOTU. trimis de
(12 ian 2008, 13:35:03
Sa spuna potolinca,pe undea trecut el n-a lasatloc de bunaziua. Peste tot numai cu smecheri umbla.
3.   Ca trimis de
(12 ian 2008, 22:48:25
mi se pare ca fraierii acestia au fost facuti cavaleri de malta pe la suceava in prezenta unor oficialitati parca la mueul de istorie suceava... oare tovarasul director ursu e chiar strain de misculatiunea masonica de atunci... si din prezent...???? hahahaaaa de rasul lumii cum unii retardati ajung in masonerie, care, din punctul meu de vedere ar trebui sa fie ELITISTA
4.   Poto trimis de
(13 ian 2008, 17:26:43
Dati-mi si mie va rog citeva informatii despre acest mare rahat cu numele de potolinca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte