Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Distracţie” scumpă

Milioane de lei pentru un bilet de autobuz în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul Fedea Ivanov, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, plăteşte scump faptul că a vrut să meargă fără bilet de călătorie cu unul dintre autobuzele transportului public din municipiul Suceava.

Astfel, inspectorul nu se va număra printre cei care primesc prime anuale de la serviciu, deoarece pentru „distracţia” din autobuz a fost sancţionat de Comisia de disciplină a instituţiei, iar Tribunalul Suceava a confirmat sancţiunea.

Fedea Ivanov a fost sancţionat cu diminuarea cu 10 la sută a salariului pe o lună pentru abuz de funcţie şi, deşi a contestat în instanţă decizia comisiei, Tribunalul nu i-a dat dreptate.

Din dosarul 4731/ 2007 aflat pe rolul instanţei reiese că, în luna aprilie a anului trecut, în jurul orei 17.00, după ce a ieşit de la serviciu inspectorul a plecat spre casă cu autobuzul.

Când controlorii TPL l-au întrebat de bilet, Ivanov a făcut scandal şi le-a spus că el este inspector la ITM şi că le va verifica legalitatea contractelor de muncă.

1 milion la leafă, cheltuieli de judecată, avocatul şi prima – echivalentul unui bilet de autobuz

Taxatoarea şi controlorii au făcut plângere la ITM şi au reclamat comportamentul incorect al inspectorului, iar Comisia de disciplină a decis diminuarea salariului şi pierderea unor drepturi ca funcţionar public, printre care cel de a promova şi de a primi prime.

Contestarea sancţiunii nu a făcut decât să amâne aplicarea ei, deoarece în şedinţa din 19 noiembrie 2007 Tribunalul a respins acţiunea.

Cum sentinţa nu a fost comunicată până acum părţilor, reclamantul nu a putut încă face recurs şi se revine la situaţia anterioară.

Contactat, inspectorul şef al ITM, Mihai Airinei, ne-a declarat că singurul lucru pe care îl poate spune este că în această situaţie subordonatul său nu poate fi trecut pe lista de premiere.

„Este vorba despre un funcţionar public care şi-a depăşit atribuţiile. Era în afara orelor de serviciu şi nu avea mandat să controleze pe nimeni. A procedat incorect şi a suportat consecinţele”, a afirmat Airinei.

Prin urmare, pentru că n-a scos din buzunar 10 mii de lei vechi, cât costă un bilet de autobuz, Fedea Ivanov pierde acum circa 1 milion de lei vechi din leafă, nu ia primă şi mai plăteşte şi avocatul şi cheltuielile de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milioane de lei pentru un bilet de autobuz în Suceava.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Milioane de lei pentru un bilet de autobuz în Suceava2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ads trimis de
(12 ian 2008, 15:05:40
"�n luna aprilie a anului trecut, �n jurul orei 17.00"....cata exactitate..

2.   Sucevean din usa trimis de
(12 ian 2008, 15:50:02
felicitari d-le Mihai Airinei sinte-ti un om integru. Corupti abuzivi trebuiesc eliminati .

Controlati activitate lui ivanov este un corupt...
2.1  RE: Sucevean din usa trimis de
(12 ian 2008, 16:32:02
mai timpitule care te intitulezi pavel leonte! ce treaba are airinei cu sanctionarea inspectorului si cu hotarirea instantei ?

el sta si da declaratii la ziar. daca nu stii, sanctiiunea i-a fost aplicata de o comisie si nu de airinei. si plus de asta ia niste ore de gramatica pt ca esti analfabet rau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte