Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Baruri şi magazine, închise de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei unităţi de alimentaţie publică, un bar şi două magazine mixte şi-au închis porţile în cursul acestei săptămâni, după un control al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava.

Deciziile de suspendare a activităţii au fost însoţite de o amendă în valoare de 6000 lei.

Aşa reiese dintr-un raport prezentat ieri, de şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul ASP, doctorul Ludovic Abiţei, potrivit căruia măsurile au fost luate în special pentru lipsa apei curente calde şi reci şi nu vor fi ridicate decât după îndepărtarea neajunsurilor.

Sursa citată a arătat că s-a dat dispoziţie de închidere pentru barul din Mihoveni-Şcheia, aparţinând societăţii botoşănene Prosper Pansela SRL, din cauza neasigurării în incinta unităţii a apei curente calde şi reci şi a toaletelor mizere.

Băuturi servite în pahare murdare

O măsură similară a fost luată şi în cazul magazinului mixt din respectiva localitate suceveană, deţinut de aceeaşi societate din judeţul vecin.

În plus, firma Prosper Pansela SRL a fost sancţionată cu o amendă în sumă de 6000 lei, deoarece nu a luat măsuri pentru programarea angajaţilor la controalele periodice de verificare a stării de sănătate, nu a dezinfectat paharele folosite şi nu se afla în posesia certificatului de instruire a personalului, care conţine noţiunile fundamentale de igienă.

Sancţionată cu suspendare de activitate a fost şi societatea Public Prest SRL, din Liteni, deţinătoarea unui magazin mixt în zonă, pentru lipsa apei curente calde şi reci şi neefectuarea lucrărilor de igienizare şi renovare.

De menţionat că, în cursul acestei săptămâni, Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Suceava a întreprins, în total, 14 verificări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baruri şi magazine, închise de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Baruri şi magazine, închise de inspectorii sanitari4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inspectia sanitara si inchiderea magazinelor trimis de
(13 ian 2008, 08:44:42
S-au modificat criteriile de functionare a unitatilor ?Se stie ca nici o unitate ,nu poate functiona,inregistra la reg.comertului-fara autorizatie sanitara de functionare!Cand au obtinut,autorizatia sanitara,au avut aviz favorabil de la ISS,fara a avea apa curenta sau apa calda -acum ISS-inchide unitatile ,ca nu au ceea ce n-au avut niciodata !Este imperios necesara-apa curenta si respectarea regulor de igiena,dar intre functionare conditionata si inchidere-este o mare diferenta!Ar fi interesant de aflat,ce s-a intamplat-in legislatia sanitara-de la obtinerea autorizatiei de functionare si pana in prezent.Sefii magazinelor inchise,ar trbui sa spuna ,cum au procedat la "obtinerea"autorizatiilor !Macar ,sa stie si altii..!
2.   Pentru costache trimis de
(13 ian 2008, 14:51:36
eu cred ca astia din botosani au uitat sa ma dea vreo spaga pe unde trebuie si la astia de la inspectie li s-a pus pata pe ei.Brusc au venit in control si au inchis.Sau a deranjat pe altii care la randul lor -i-au asmutit pe astia de la inspectie.Pai de colinzi toata scheia ai sa gasesti nu o bomba vreo zece cel putin.Au gasit motivul n-au apa caldas

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte