Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Cântă rock, pentru a strânge bani pentru şcoala lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O şcoală nouă, numai a lor, este visul copiilor şi profesorilor de la Centrul Şcolar din  Câmpulung Moldovenesc.

Dorinţa aceasta îi macină pe toţi de ani de zile, însă visul a început să prindă contur şi să meargă mai departe în luna octombrie a anului trecut, atunci când Mihai Botezat, profesor de religie la Centrul Şcolar din Câmpulung a intrat în concursul „Dansez pentru tine”.

A vrut să împlinească visul elevilor săi, care la ora actuală învaţă într-o şcoală închiriată, a luptat, a dansat, însă nu a reuşit să termine concursul şi să ia premiul cel mare de 50 de mii de euro.

Ornamente lucrate de elevi

Visul lui Mihai a fost preluat de elevii săi, care s-au pus pe treabă şi sunt hotărâţi să câştige bani pentru o şcoală nouă.

Fiecare din cei peste 200 de elevi ai şcolii şi-a găsit o ocupaţie care să le aducă bani pentru şcoala lor. Practic, în şcoală a pornit o adevărată campanie de strângere de fonduri.

Elevii şi profesorii organizează periodic spectacole cu strângere de fonduri, cântă rock sau muzică populară, dansează şi joacă teatru, organizează expoziţii cu vânzare de obiecte de artizanat, obiecte decorative şi ouă închistrite făcute chiar de ei şi lucrează ornamente pe bază de comenzi.

Directorul Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc, Elena Zvanciuc, a declarat că „toţi elevii sunt implicaţi într-o activitate care este valorificată, iar banii strânşi se depun într-un cont, pentru noua şcoală”.

Proiectul demarat de cei 200 de elevi se numeşte „O cărămidă pentru şcoala mea”, iar elevii au adunat deja în „contul mic”, aşa cum numesc ei contul în care adună banii, câteva sute de euro.

Treizeci dintre elevii şcolii sunt artiştii şi sufletul spectacolelor pe care le organizează.

Medaliaţi de UNICEF

„CSC” este o trupă de muzică a copiilor cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc.

Elevii organizează periodic concerte cu muzică pop-rock, dar şi populară, dansează şi joacă teatru, toate sub îndrumarea profesorului Romeo Constantin Grosu.

Directoarea şcolii, Elena Zvanciuc, a spus că trupa a susţinut spectacole în multe dintre localităţile învecinate cu Câmpulung Moldovenesc.

„Nu au un tarif fix, fiecare îi plăteşte atât cât crede de cuviinţă, şi după posibilităţi, dar elevii sunt foarte implicaţi şi foarte fericiţi când merg să depună banii în cont”.  

Talentul elevilor de la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc a fost recunoscut prin zecile de premii şi diplome obţinute în concursuri.

Activitatea şi îndeletnicirile elevilor au fost răsplătite de UNICEF Veneţia care a acordat Centrului Şcolar o medalie.

Prima piatră de temelie, la primăvară

Prima piatră de temelie a noului Centru Şcolar din Câmpulung se va pune în primăvara aceasta.

Până la ora actuală, prin participarea la „Dansez pentru tine”, din donaţii, şi ajutaţi de elevii şcolii, în „cecul visului” s-au strâns peste 30 de mii de euro.

De Crăciun, în contul Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc au mai intrat 25.000 de euro, primiţi la emisiunea Pro TV „Dăruieşti şi câştigi”, moderată de Cristian Tabără. 5000 de euro au fost donaţi de Centrofarm, 10.000 de euro au venit din partea firmei SC „Ferrero România” SRL şi alţi 10.000 de euro au fost donaţi Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc de către Fundaţia Dinu Patriciu. Un sucevean, muncitor în Italia, care a urmărit emisiunea „Dansez pentru tine”, a fost impresionat de visul profesorului de religie, iar în momentul în care a venit în ţară l-a căutat şi i-a dat 500 de euro.

Imediat ce vremea se va încălzi, vor începe lucrările la noua clădire a Centrului Şcolar din Câmpulung Moldovenesc.

„Vom începe să turnăm temelia, şi vom face tot ce putem atât cât ne încadrăm cu banii”, a spus Mihai Botezat.

Acesta a mai precizat că vor mai avea ceva bani pentru investiţii din fonduri proprii, dar şi de la Pro TV, care i-a promis ajutor în acest proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântă rock, pentru a strânge bani pentru şcoala lor.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cântă rock, pentru a strânge bani pentru şcoala lor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
(13 ian 2008, 22:25:36
ACEST OM MERITA TOTUL. BRAVO MIHAI BOTEZAT. AI FOST IN STARE SA FACI PENTRU ORASUL ASTA IN CATEVA LUNI CAT NU AU REUSIT SA FACA EXCROCII DE LA PRIMARIE IN 4 ANI. CINSTE TIE SI CINSTE PARINTILOR TAI

DOMNII CONSILIERI AR TREBUI SA IA EXEMPLU ACESTUI COPIL DAR PACAT CA VORBIM EI SUNT SI PROSTI SI HOTI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte