Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale în zona de munte

Echipele de control ale APIA dau maşinile de teren pe sănii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nesfârşitele controale organizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava pentru a se stabili dacă ţăranii care vor să primească bani de la U.E. au declarat în cereri suprafeţele de teren pe care le au în realitate, vor intra, de luni, în ultima şi cea mai dificilă etapă.

În doar ceva mai mult de 10 zile, până pe 20 ianuarie, echipele de control au misiunea de a verifica în teren declaraţiile a 404 din cei aproximativ 40.000 de ţăranii din cele 37 localităţi montane ale judeţului care au depus cereri pentru a primi subvenţiile europene.

Cum procesul nu poate fi amânat nici măcar cu o zi, toate controalele şi rezultatele trebuind obligatoriu finalizate până la începutul lui februarie, când se vor vira mult aşteptatele subvenţii, cele zece echipe de control au o misiune extrem de dificilă, mai ales dacă avem în vedere cantitatea abundentă de zăpadă căzută în toată zona de munte a judeţului.

„Este clar, în unele zone, accesul cu autoturismele şi chiar cu maşinile de teren va fi imposibil. Cum parcelele selectate de la Bucureşti pentru control în teren trebuie obligatoriu măsurate, vom avea nevoie de săniile localnicilor, de utilaje forestiere, iar, unde va fi cazul, ne vom deplasa şi pe jos”, a declarat Neculai Perju, şeful Agenţiei de Plăţi Suceava.

Sprijin de la colegii din Botoşani

Cele zece echipe de control ale APIA Suceava au la dispoziţie, pentru deplasările în teren, opt autoturisme şi patru maşini de teren. Cum este aproape imposibil ca angajaţii din Suceava să facă faţă volumului atât mare de muncă, s-au făcut deja demersuri pentru ca echipele de control de la APIA Botoşani să vină la Suceava pentru a acorda ajutor.

Cum la Botoşani nu există localităţi incluse în zonele de munte (considerate defavorizate) sunt şanse mari ca APIA Bucureşti să aprobe mutarea la Suceava echipelor de control din judeţul vecin.

Subvenţie dublă pentru ţăranii de la munte

Pentru ţăranii din zonele de munte, sprijinul oferit de UE este de 100 de euro la hectarul de teren, dublu faţă de valoarea subvenţiei pentru agricultorii din celelalte zone. De aceea, controalele trebuie să fie riguroase, iar unde se constată că solicitanţii au minţit în cererile pe care le-au declarat pe propria răspundere (suprafaţa de teren existentă în realitate fiind mai mică decât cea din hârtii, ori chiar inexistentă), se va lua măsura scoaterii lor de pe listele eligibile.

Toate măsurătorile din teren se fac în prezenţa proprietarului, care, funcţie de actele pe care le deţine, poate demonstra sau nu dacă eroarea pleacă de la el ori de la un alt proprietar de teren din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipele de control ale APIA dau maşinile de teren pe sănii.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipele de control ale APIA dau maşinile de teren pe sănii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Controale trimis de
( 5 ian 2008, 16:08:54
La specialisti care sunt la APIA, le mai trebuie un an pentru a termina controalele in teren,deci dragi fermieri in loc ca subventia sa va fi fost platita deja mai aveti de asteptat pina in primavara,multumiti lui dl.Flutur,ca el a adus toti -specialisti pe vremea cand era ministrul agriculturii !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte