Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fruntaşi pe ţară

Sucevenii au spor la făcut copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă aproape peste tot în ţară se înregistrează scăderi alarmante ale numărului de nou-născuţi, la nivelul judeţului Suceava, din acest punct de vedere, nu sunt deloc probleme. În ultimii ani, numărul de nou-născuţi din judeţ a fost cu mult peste media pe ţară, sporul natural fiind pozitiv.

Spor natural la Suceava, criză de copii în ţară

Şi în acest an, în judeţ, situaţia tinde să rămână la fel. O analiză întocmită de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava arată că în primele şase luni ale acestui an în judeţ s-au născut 4153 de copii şi au decedat 3754 de persoane. Altfel spus, în această perioadă, la mia de locuitori s-au născut 11,8 copii şi au decedat 10,7 persoane. De aici rezultă un spor natural pozitiv, de 1,1 persoane la o mie de locuitori. Spor natural se mai înregistrează în judeţul Iaşi, care este fruntaş pe ţară, şi în Vaslui, aflat pe locul trei, după Suceava.

În rest, toate celelalte judeţe au spor negativ, populaţia fiind în scădere. În unele judeţe situaţia este realmente alarmantă. În Teleorman, de exemplu, sporul negativ este de 9,8 la mia de locuitori, în timp ce în Dolj sporul negativ este de 5,7 la mia de locuitori. Per total, în primele şase luni ale anului, în România s-au născut 9,7 copii la mia de locuitori, în timp ce mortalitatea a fost de 12,1 persoane la mia de locuitori. Rezultă aşadar un minus de 2,4 locuitori la 1000 de persoane.

Mulţi şi sănătoşi

Cei mai mulţi copii care se nasc în judeţ sunt sănătoşi. Conform analizelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, mortalitatea infantilă este în limitele normale, 13,5 decedaţi la 1000 de naşteri. În judeţul vecin Botoşani, spre exemplu, rata de mortalitate este de 23,3 la mia de naşteri. Faptul că avem copii sănătoşi este confirmat şi de Autoritatea de Sănătate Publică Suceava.

„În general, copiii care se nasc în judeţ sunt sănătoşi. Numărul mare de naşteri nu a dus la o creştere a ratei de îmbolnăvire, iar atâta timp cât avem spor pozitiv nu avem de ce să ne facem griji”, a precizat dr. Odette Nicolae, directorul executiv al ASP Suceava.

În primele 6 luni ale acestui an au fost înregistrate 2270 de căsătorii şi doar 695 de divorţuri, şi din acest punct de vedere situaţia fiind cât se poate de roză.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au spor la făcut copii.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sucevenii au spor la făcut copii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pocaitii si tiganii trimis de
(31 dec 2007, 20:50:25
...daca nu cine?
2.   Pocaitii,tiganii si prostanii.. trimis de
(31 dec 2007, 22:08:34
Al dreaq Paiu asta cu propaganda lui cu tot.Buna statistica.Exact unde populatia o duce mai bine si mai bine din romania.In moldova.Iasi , suceava si vaslui.Se ard astia ca iepurii pentru 8 mil pe 2 ani.Si dupa aia ..vacilor?!...Ah...am uitat...suntem credinciosi,noi,moldovenii astia. Asa ca...Dumnezeu cu mila.Bietii de noi...chiar ca avem nevoie acxuta de...mila_(nte)

Am zis.
3.   Pt.vali trimis de
( 1 ian 2008, 19:17:22
dupa cum vorbesti esti tigan...dar oricum iti va iesi dumnezeu in cale odata...toate vorbele se platesc inaintea lui DUMNEZEU!o sati aduci aminte ce tiam spus,azi!nu locuiesc in rominia dar mii sila sa vad ce oameni;ca tine'salbatici intra in posesia calculatorului....de unde aveti calculator?salbaticilor?nici nu stiti sa vorbiti!sunteti ca animalele in jungla...cei mai inapoiati ..de pe tera....bineinteles,nu toti rominii,...sunt si civilizati..dar cei ca tine ar trebui,stirpiti saminta lor...
4.   Atentie! trimis de
( 1 ian 2008, 21:56:28
Cei care n-au copii nici nu stiu ce pierd.Habar n-aveti ce inseamna sa ajungi la batranete fara sa fi lasat ceva in urma . Voi care sunteti inca copii nu va bucurati cand va-ntalniti la parinti fratii, surorile. De unde atata frica ,rusine ca faci copii?Nu vedeti ce a ramas din sate ?Mai meditati . Nu generalizati. Nu sunt cei din Moldova chiar atat de inpoiati sau necajiti.Poate ca lipseste putina educatie.Copiii sunt un dar de la Dumnezeu si trebuie tinut cont de acest lucru si sa aveti grija ca de un dar sfant ,ca vine de la Dumnezeu.
5.   Mai mai trimis de
( 2 ian 2008, 21:44:11
bine zici nicole ai mare dreptate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte