Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Minorii, implicaţi în 19 accidente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele rutiere în care sunt implicaţi minorii au crescut cu mai mult de 30% faţă de anul trecut. Copii de 6 sau 7 ani, sau adolescenţi de 16 sau 17 ani, şi-au pierdut viaţa ori au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost implicaţi în accidente grave, majoritatea produse chiar din vina lor.

Conform statisticilor existente în baza de date a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele 9 luni ale acestui an, minorii au fost implicaţi în 19 accidente grave. Urmare a acestor evenimente rutiere, 6 tineri şi-au pierdut viaţa, iar 13 au ajuns la spital în stare gravă. Cu două-trei excepţii, când a fost vorba de accidente în care minorii s-au aflat în maşini implicate în accidente, evenimentele rutiere au apărut pe fondul neatenţiei minorilor, care au trecut strada fără a se asigura, prin locuri cu vizibilitate redusă. În afara acestor 19 accidente grave, minorii au fost implicaţi şi în alte câteva zeci de accidente uşoare.

Părinţii au mare parte din vină

Din păcate, printre copii accidentaţi se numără şi unii de doar câţiva anişori. Recordul din acest punct de vedere este deţinut de o fetiţă de doar 3 ani din localitatea Pleşeşti. Copila, I.B., care i-a ieşit pur şi simplu în faţă unui şofer, a fost cât se poate de norocoasă, scăpând cu răni uşoare. Au fost zile în care poliţiştii de la rutieră au înregistrat şi câte două accidente în care au fost implicaţi copii.

„Cele mai multe astfel de accidente se produc din cauza imprudenţei copiilor, care se angajează în traversare prin loc nepermis, şi a nesupravegherii din partea părinţilor”, a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Poliţiei Rutiere Suceava.

Părinţii care îşi lasă copii de izbelişte pe drumuri nu sunt încă amendaţi, poliţiştii ezitând să-i mai sancţioneze după ce aceştia se trezesc cu un copil în spital. Pentru a nu fi implicaţi în accidente, copiii trebuie să se angajeze în traversare doar prin loc marcat. Chiar şi atunci, avertizează poliţiştii, trebuie să se asigure temeinic şi să nu se angajeze în trecere prin faţa sau spatele unor vehicule care staţionează.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorii, implicaţi în 19 accidente grave.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Minorii, implicaţi în 19 accidente grave2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte