Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Remediu

Ceaiurile pot ajuta la reglarea digestiei

Ce ceaiuri să bem pentru a scăpa de indigestie

Luna decembrie este luna în care sistemul nostru digestiv şi glandele anexe sunt supuse la o uzură foarte mare. După o perioadă destul de lungă în care se ţine post, oamenii obişnuiesc să consume foarte multe grăsimi, carne de porc şi băuturi alcoolice. După toate acestea, normal că sistemul digestiv se dereglează şi cu greu îşi mai revine. O soluţie pentru aducerea procesului digestiv pe făgaşul normal este consumul anumitor ceaiuri.

Bogdan Oprişor, fitoterapeut spune că „ efectul benefic al ceaiurilor constă în faptul că elimină balonările, indigestiile şi grăbeşte procesul de digestie. Cele mai întâlnite afecţiuni sunt indigestiile sau durerile de burtă, care se manifestă prin dureri abdominale, senzaţii de greaţă şi balonări. Ele sunt provocate, cum se poate bănui, de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi şi băuturi alcoolice. Unul dintre cele mai bune ceaiuri este cel de mentă. Ceaiul de mentă are efecte calmante la nivelul tubului digestiv. Mai mult, are şi anumite efecte antispasmotice. Ceaiul se prepară turnând o cană de apă fierbinte peste două linguriţe de mentă. După acest proces, infuzia se acoperă şi se lasă aproximativ 10 minute. Este recomandat să se bea, într-un timp îndelungat, la temperatura camerei”.

Ceaiul de fructe de mărar combate enterocolitele, indigestiile şi balonările

Specialistul mai spune că „la fel de bun este şi ceaiul de fructe de mărar. El este recomandat în cazul balonărilor, al enterocolitelor şi al indigestiilor. O linguriţă de plantă se adaugă la cană de apă fiartă şi se lasă acoperit 20 de minute.

Este bine să se bea două sau trei căni pe zi, îndulcite cu miere. Un alt ceai care poate calma durerile stomacale şi are acţiune antispastică este ceaiul de anason. Infuzia de acest ceai se prepară prin adăugarea a două linguriţe de plantă la o cană de apă clocotită şi se acoperă timp de 15 minute. Ceaiul trebuie să se bea cu oră înaintea fiecărei mese. Un ceai cu foarte multe utilizări este ceaiul de coada şoricelului. El are un efect benefic inclusiv pentru digestia disfuncţională şi pentru scăderea tensiunii. Într-o cană de apă clocotită se adaugă două linguriţe de flori uscate.

Pentru ca efectele să-şi facă simţite prezenţa, trebuie să se bea trei căni fierbinţi pe zi”. Specialistul a mai adăugat că „ după mesele copioase din luna decembrie, chiar dacă problemele digestive nu apar este bine să se facă o detoxifiere generală a organismului.

Cel mai recomandat ceai pentru acest proces este cel de păpădie amestecat cu mătase de porumb şi roiniţă. O linguriţă de amestec adăugată la o cană de apă este modul de preparare al acestei infuzii. Tot cu rol de detoxifiere este şi infuzia de sânziene. Acest ceai are capacitatea de detoxifia şi de a purifica ficatul, rinichii şi splina. Tot cu rol detoxifiant este bine cunoscutul ceai verde. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le aduce organismului, acesta are şi rol purificator şi de reglare a digestiei. Trebuie să se aibă grijă, pentru că un consum excesiv de ceai verde poate deshidrata organismul”.

Ceaiul de cruşin este cel mai bun remediu pentru constipaţia extremă

„După perioada de sărbători mai pot apărea diverse afecţiuni digestive. Una dintre cele mai neplăcute este constipaţia. Contra acestei afecţiuni se pot folosi ceaiuri de volbură, cruşin şi, cel menţionat mai sus, şi anume, ceaiul verde. Trebuie ştiut că ceaiul de cruşin trebuie folosit numai în cazuri excepţionale. Trebuie adăugată o linguriţă cu praf la o cană de apă clocotită. De asemenea, contra senzaţiei de greutate la stomac şi pentru o digestie rapidă se poate consuma ceai de fumăriţă”, a adăugat Bogdan Oprişor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceaiurile pot ajuta la reglarea digestiei.
 Vizualizări articol: 3394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ceaiurile pot ajuta la reglarea digestiei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte