Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În acest an

Primul dosar penal pentru comercializarea de petarde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dispărute aproape în totalitate, petardele se mai pot găsi totuşi în judeţul Suceava. Sâmbătă, poliţiştii au întocmit primul dosar penal pentru comercializare ilegală de petarde, pe numele administratorului unui magazin din municipiul Fălticeni.

Constantin Z., în vârstă de 47 de ani, vindea, în magazinul pe care îl deţine, materiale pirotehnice din clasa a II-a de clasificare, interzise încă de anul trecut. Administratorul poseda autorizaţie pentru deţinerea şi comercializarea obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa I, de fapt singurele care pot fi vândute pe piaţă persoanelor care nu sunt autorizate să organizeze focuri de artificii. Pe lângă dosar penal, bărbatul s-a ales şi cu marfa comercializată ilegal (în valoare de 200 de lei) confiscată.

Dacă în anii trecuţi, seară de seară, în municipiul Suceava erau bubuite mii de petarde, din 2006 încoace fenomenul s-a diminuat până aproape de dispariţie. Poliţiştii pun ieşirea de pe piaţă a petardelor pe înăsprirea legii (de anul trecut, confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul sau folosirea de obiecte pirotehnice artizanale periculoase constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an), dar şi pe faptul că acestea nu mai sunt la modă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul dosar penal pentru comercializarea de petarde.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Primul dosar penal pentru comercializarea de petarde2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Thales trimis de
(31 dec 2007, 11:31:11
o fi smeck?
2.   Un lucru bun. trimis de
(31 dec 2007, 12:12:50
este foarte bine ,aceste petarde de multe ori ajungeau la tineri si copii si s-a vazut cate accidente se iscau din cauza lor ...interzis cu desavarsire un lucru bun demn de urmat.sanatate.

3.   Uuuaaaaauuuu trimis de
(31 dec 2007, 16:01:25
super periculos acest infracotr. La puscarie cu el, sau in desertul Saharei. Poate nu ar strica reintrodusa pedeapsa capitala pentru el.

Baii fratilor, cu ce ginditi? Nimeni, dar chiar nimeni nu vede furturile adevarate? In special ale politicienilor de rahat? Alea sunt hotii le drumul mare. A urlat PD-ul si PNL-ul despre PSD de i s-au inflamat bijocii. Si? nimic! Flutur are 100 dosare penale. Unul mai evident ca altul. Nimic! Pina cind?

Asta, un amarastean, vindea si el vreo doua artificii sa aiba ce pune pe masa la copii fara sa fure. Gata, la zdup. Ori nu a furat destul cit sa dea si la altii, ori nu e de-a baietilor cu ochi albastri.

4.   Vite made in romania trimis de
(31 dec 2007, 20:18:24
Vite proaste...datatorii astia de legi.In orice tara se comercializeaza petarde prin mai toate buticurile.Motivul?Un ban in plus la bugetul de stat.apoi distractia si restul.Binenteles ca sunt clasificate si nu se vand la oricine(exemplu: alea mari si periculoase 18+ )Nu-i mai intereseaza pe vanzatori cine si cum le bubuie.Daca esti sub 18 si bubui din alea mari si esti prins,esti tras la raspundere.Tu sau parintii dupa caz.Dar la noi,ca la nimeni.Vitele de guvernatori considera ca daca este populatia romaniei in descrestere,nu ne mai permitem "luxul"sa mai si moara din ei sau sa devina handipacati ca deh...e mic bugetul si nu are statul cu ce sa-i intretina. Mentalitate de vaca gripata.Si ...oaia asta cu mansarier de Paiu...cine ti-a zis tie ca nu mai sunt la moda petardele?Sau mai bine zis..cui zici tu astea? Zi-le la milogii aia din primarie ca nu mai sunt la moda petardele si fa o propunere pentru consiliul local ca de revelion sau de orice ocazie,sa arunce deasupra centrului ...
5.   Continuare trimis de
(31 dec 2007, 20:32:36
orasului cu puf de gasca sau cu frunze de dud..ca si asa sunt ecologice si nu ranesc.Niste imputiti...vorba marelui maestru Tudor Gheorghe.." un amestec de cocleala....ceva intre otet si fiere...opozitie putere.

Oile suntem noi,restul,cei ce platesc si voteaza.

Incep sa cred ca acum 100 de ani romanii erau mult mai destepti si mandrii ca sunt romani decat noi,cei din ziua de azi. 1907-2007 - rascoala de la Bobalna impotriva asupritorilor(azi guvernatori,ministrii,primari) ,birului (azi taxe impozite,amenzi)etc. Inarmati doar cu speranta unei vieti mai bune au reusit sa rastoarne sistemul si sa ramana in istorie.Noi,nu v-om reusi nici una,nici alta.Si asta datorita sistemului impus de gandire care ne otraveste sangele,creierul,fiinta.Indirect statul ne face orgoliosi,rai,grosolani,impert tocmai pentru a nu ne uni impotriva lor.Cea mai mare forta intr-un stat sunt oamenii de jos,acest monstru adormit.Dumnezeu sa ne ierte si urez La Multi Ani Fericiti tuturor romanilor.
6.   Pentru Vali trimis de
( 1 ian 2008, 14:09:01
domnule Vali te-ai chinuit sa scrii mult dar nu ai reusit sa spui nimic .Daca te intereseaza in majoritatea tarilor europene sa interzis vinzarea materialelor pirotehnice tocmai datorita riscului la care se expun cei ce le folosesc.Daca ai fi avut un copil caruia sa-i sara ochii din cauza unei petarde vedeai altfel lucrurile acum si nu le luai apararea acestor comercianti de doi bani care nu se gindesc decit la propriile buzunare.Sau poate dumneata faci parte din aceeasi categorie .Se spune ca decit sa spui niste prostii mai bine taci
7.   Grija de petardele mici! trimis de
( 1 ian 2008, 15:03:40
Colegul meu din clasa VII-a, anul trecut , a patit-o cu o petarda, din aia mica, ca i-a sarit o petricica din petrisul de pe drum tocmai in ochiul stg. Nu mai vede bine si-i distrus saracul ca n-a ascultat de ma-sa! Nu-s bune petardele astea mici ci alea mai scumpe care bubuie sticla de la geamuri: Pacat ca nu se mai gasesc oleaca.
8.   -------------------------- trimis de
( 2 ian 2008, 16:01:33
mai oameni buni pocaita-va
9.   Prostie trimis de
( 2 ian 2008, 22:32:21
e interzisa vanzarea de materiale pirotehnice...si vanzarea de droguri e interzisa,dar totusi exista...si e mai putin condamnata pt k cei ce vand au bani sa rasplateask coruptia!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte