Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2007 - Anul XII, nr. 290 (3660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Onofrei se jură că rămâne prefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Nu am nici un motiv să părăsesc funcţia de prefect nici acum nici în viitor”. Declaraţia aparţine prefectului Orest Onofrei, care a răspuns astfel speculaţiilor apărute în ultimele zile legate de revenirea sa în politică.

Onofrei a spus că nu are ce să-şi reproşeze vizavi de modul în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii trei ani de zile, şi mai ales după ce a devenit înalt funcţionar public, apolitic, de la 1 ianuarie 2006.

„Sunt prefect şi intenţia mea este să-mi duc mandatul până la capăt. Avem un statut pe care eu zic că l-am respectat. Am probat acest lucru în ultimii ani. Dacă în 2005 noi eram implicaţi politic, de la 1 ianuarie 2006 funcţia de prefect presupune un alt statut, pe care cred eu că l-am onorat cum se cuvine. Mă bazez când spun asta pe faptul că nimeni nu mi-a reproşat nimic în aceşti ani”, a declarat Onofrei.

Pe de altă parte, prefectul a lăsat să se înţeleagă faptul că este la mâna guvernului. „În Legea funcţionarului public există un paragraf referitor la mobilitatea pe funcţie. Nu există un mandat definit în timp, ci un mandat de înalt funcţionar public. Noi rămânem în cadrul corpului înalţilor funcţionari publici indiferent de poziţia pe care o ocupăm, prefect, subprefect, secretar general de ministere şamd. Mai există suspendarea din funcţia publică din cauze obiective sau la cerere motivată sau, mai grav, suspendare pentru cazuri penale”, a spus prefectul.

De menţionat că speculaţiile apărute în presă în ultimele zile l-au dat pe Orest Onofrei şef la PD Suceava. Asta în condiţiile în care la centru se discuta şi se discută în continuare despre dizolvarea biroului de conducere al organizaţiei judeţene a PD şi numirea unei echipe noi.

Potrivit zvonurilor, Onofrei ar urma să preia în viitorul apropiat conducerea filialei Partidului Democrat Liberal, partid care ar urma să se constituie în urma fuziunii PD cu PLD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei se jură că rămâne prefect.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei se jură că rămâne prefect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui Umplut 4 porţii  90 minute 1 pui 100ml ulei200g ficăţei de pui150g caşcaval4 linguri pesmet1 ou1 linguriţă rasă scorţişoară pudră4 cuişoare2 fire rozmarin1 lămâie± sare, piper Curăţă puiul, pârleşte-l la... Citeşte