Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2007 - Anul XII, nr. 290 (3660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Carcalete, din nou şef la IŞJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbare de şefi la IŞJ. Demis din funcţia de inspector şcolar general de două ori până acum, Petru Carcalete revine la IŞJ. Ieri, Curtea de Apel Suceava a hotărât suspendarea ordinului ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, potrivit căruia pe data de 4 septembrie 2007, Carcalete a fost eliberat din funcţia de inspector şcolar general.

Pe 20 septembrie 2007, Petru Carcalete a dat în judecată Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cerând instanţei anularea ordinului ministrului Adomniţei. Ieri, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Carcalete, şi a decis suspendarea până la soluţionarea acţiunii în anulare a ordinului, iar hotărârea Curţii de Apel este executorie şi trebuie pusă în aplicare în termen de cinci zile.

Într-un an, demis de două ori

Aceasta nu este prima victorie în instanţă a lui Carcalete în lupta lui cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În luna mai a acestui an, după incidentul de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, când în urma unei altercaţii între elevi, un copil şi-a pierdut viaţa, ministrul Adomniţei l-a demis pe Petru Carcalete, pentru „management defectuos” şi l-a pus şef la Inspectoratul Şcolar pe Lucian Lungu.

Şi atunci, Petru Carcalete a solicitat în instanţă anularea ordinului de demitere, a obţinut suspendarea lui, şi la două săptămâni de la eliberarea din funcţie a revenit şef la IŞJ. Zilele lui Carcalete la conducerea Inspectoratului Şcolar au fost şi de această dată numărate, pentru că ministrul Adomniţei a desemnat o echipă de control care să analizeze activitatea şefilor de la IŞJ Suceava. În urma inspecţiei, Carcalete şi adjunctul său, Daniel Hrenciuc, au primit calificativul „Nesatisfăcător” şi au fost eliberaţi din funcţie, iar celălalt adjunct, Vasile Monacu a primit calificativul „Satisfăcător”.

Cei trei au contestat calificativele la Ministerul Educaţiei, însă o comisie ministerială desemnată să analizeze contestaţiile acestora a decis menţinerea calificativelor şi ca atare eliberarea din funcţie a lui Carcalete şi Hrenciuc.

Nici Petru Carcalete, nici Daniel Hrenciuc nu au fost dispuşi să accepte calificativele obţinute, considerându-le neîntemeiate, şi nici ordinul de încetare a contractului managerial semnat de ministrul Adomniţei, motiv pentru care au dat în judecată Ministerul Educaţiei.

Adomniţei are cinci zile pentru a semna ordinul de numire în funcţie a lui Carcalete

În urmă cu aproximativ două săptămâni, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Daniel Hrenciuc şi a hotărât suspendarea până la soluţionarea acţiunii în anulare a ordinului semnat de Adomniţei în luna septembrie.

Se pare că vechea conducere a IŞJ revine în forţă, iar în maxim cinci zile Petru Carcalete va fi din nou şeful învăţământului sucevean. Carcalete a precizat că va anunţa astăzi ministerul despre hotărârea instanţei, iar în termen de cinci zile, ministrul Educaţiei are obligaţia de a pune în aplicare hotărârea judecătorească şi de a emite ordinul de numire a sa în funcţie.

Cu toate că a obţinut victorie după victorie în lupta sa cu ministrul Adomniţei, Carcalete mai are de aşteptat până ce instanţa va da hotărârea finală. Deocamdată, Curtea de Apel Suceava a decis suspendarea ordinului până la soluţionarea acţiunii în anulare a acestuia.

Pentru a doua oară în acest an, Lucian Lungu, actualul inspector şcolar general, trebuie să-şi facă bagajele şi să-i lase locul lui Petru Carcalete. Am încercat să aflăm şi opinia lui Lucian Lungu privitor la această situaţie, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei a declarat că a aflat de hotărârea instanţei, însă nu poate lua nici o decizie până când nu va primi o înştiinţare oficială.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete, din nou şef la IŞJ.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Carcalete, din nou şef la IŞJ4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui Umplut 4 porţii  90 minute 1 pui 100ml ulei200g ficăţei de pui150g caşcaval4 linguri pesmet1 ou1 linguriţă rasă scorţişoară pudră4 cuişoare2 fire rozmarin1 lămâie± sare, piper Curăţă puiul, pârleşte-l la... Citeşte