Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

An de an

Ziua Naţională a României, cu joc şi voie bună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 800 de suceveni au luat parte sâmbătă, de Ziua Naţională a României, la un spectacol extraordinar „Cânt şi joc pe plai străbun”, ce a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, dirijor preot Lucian Tablan Popescu, a deschis spectacolul cu cântecul – rugăciune - „Tatăl nostru”, urmat de Imnul României, „Deşteaptă-te române”. Sucevenii s-au ridicat în picioare şi au cântat, cel puţin prima strofă din imn, împreună cu elevii seminarişti. Coriştii au mai interpretat piesele „Ardealul” şi „Măi stejar”, fiind îndelung aplaudaţi de public. A urmat un moment artistic susţinut de Cvartetul „Ciprian Porumbescu” al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, urmat de Formaţia de muzică folk „Simbol” a Palatului Copiilor, instructor Valentin Ianoş. Formaţia de dans modern a Palatului Copiilor, instructor profesor Mirela Duminică, şi formaţia de dans de societate a Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, instructor profesor Viorica Iosif, au încântat publicul prin tinereţe, talent, costume, coregrafie. Fanfara Primăriei Municipiului Suceava, dirijor Trifan Leancă, a susţinut un scurt recital cu piese cunoscute, de promenadă, dar şi jazz.

Folclor la superlativ

Artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” (dirijor Viorel Leancă, coregrafia Costinel Leonte, regia tehnică Ion Vizitiu, maestru sunet Dorel Dumbravă) au oferit sucevenilor un spectacol de aproape o oră, din care nu au lipsit dansul (dansuri populare specifice Bucovinei, dar şi dansuri olteneşti), cântecul popular (interpretări solo), muzica instrumentală.

Publicul i-a primit cu dragoste, cu aplauze, punctul culminant din spectacol fiind un moment coregrafic inedit -  mozaic de dansuri ale minorităţilor, în care artiştii suceveni au impresionat prin profesionalism, ţinute, repertoriu.

O surpriză plăcută pentru public a fost şi apariţia pe scenă a unei fetiţe în vârstă de 9 ani din comuna Moara, Andreea Chisăliţă, elevă a Şcolii Generale Nr. 4 Suceava,

care a interpretat muzică populară, purtând costumul popular specific zonei din care provine. Copila a fost descoperită ca o voce foarte bună în cadrul unui spectacol local, de către cunoscutul interpret de muzică populară al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Sorin Filip, care a interpretat sâmbătă, alături de solişti consacraţi ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu” piese muzicale cunoscute din repertoriul popular.

Realizatorul întregului spectacol de 1 Decembrie a fost profesorul Emil Havriliuc.

Organizatorii spectacolului au fost Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Judeţului Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Casa de Cultură Suceava şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Naţională a României, cu joc şi voie bună.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Naţională a României, cu joc şi voie bună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte