Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Ziua cea mai lungă pentru Uricec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, la Bucureşti, se hotărăşte viitorul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat (PD).

Biroul Permanent Naţional al partidului va lua în discuţie organizaţiile care au obţinut rezultate nesatisfăcătoare la alegerile pentru Parlamentul European, printre care se află şi cea din Suceava, care a realizat la nivelul judeţului un scor de 21,4%, ce o plasează pe locul cinci de la coadă.

Prima opţiune a Biroului Naţional este aceea de a dizolva întreg Biroul Judeţean al PD, condus de preşedintele Eugen Constantin Uricec, şi de numire a unei Comisii pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA) sau direct a unei conduceri interimare.

În situaţia în care se numeşte o CODA, alegerile ar urma să se ţină într-un timp foarte scurt, ţinând cont că organizaţia trebuie să fie pregătită pentru cele mai apropiate confruntări electorale, în speţă alegerile locale din vara anului viitor.

În cazul numirii unei conduceri interimare, se fac diverse speculaţii. Prima îl are ca subiect pe senatorul Constantin Gheorghe, în momentul de faţă vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. De altfel, odată cu revenirea în PD a senatorului Gheorghe după perioada de rătăcire pe la Partidul Conservator, se ştia că intenţia sa era aceea de a aştepta momentul prielnic pentru a accede în locul lui Uricec la şefia organizaţiei.

La momentul revenirii în PD, Constantin Gheorghe se bucura de susţinerea „centrului” care, de altfel, l-a şi impus în structurile organizaţiei judeţene a partidului, în ciuda opoziţiei majorităţii democraţilor suceveni.

Chiar Gheorghe a recunoscut că a revenit în PD în urma unei discuţii cu preşedintele Traian Băsescu.

Rămâne de văzut dacă senatorul care a dat dovadă de calităţi organizatorice remarcabile pe vremea când a condus organizaţia judeţeană a PC mai este încă în cărţi la Bucureşti.

Alte nume vehiculate pentru interimat sunt cele ale preşedintelui executiv al organizaţiei judeţene, Sabin Adrian Drăgan, ale omului de afaceri Nelu Bălan sau ale deputatului Aurel Olărean.

Şanse minime pentru Uricec

Mai nou se vehiculează numele actualului prefect Orest Onofrei, care ar dori să se reîntoarcă la prima lui dragoste, politica, şi care ar urma să fie direcţionat tocmai spre şefia unui partid care se pregăteşte de guvernare.

Asta numai în cazul în care Onofrei a demisionat între timp din funcţia de prefect şi a devenit membru PD.

Se întrevede în acest caz tripleta Orest Onofrei- preşedinte, Constantin Gheorghe- preşedinte executiv şi Sabin Adrian Drăgan- secretar general.

O altă opţiune a Biroului Permanent Naţional al PD ar fi aceea de numire a unui preşedinte interimar în cazul în care Eugen Constantin Uricec şi-ar da demisia, asumându-şi singur întreaga responsabilitate a rezultatului electoral.

De menţionat că mai mulţi membri ai Biroului Permanent Judeţean al PD încearcă să-l convingă pe Uricec să facă acest gest, pentru a-şi păstra funcţiile.

Cert este că Uricec, în conjunctura actuală, are şanse minime de salvare. Chiar dacă ar putea spune că scorul de 21,4% obţinut de PD în judeţ este cel mai mare realizat vreodată de acest partid într-o confruntare electorală sau că a câştigat în premieră municipiul Suceava, cunoscut ca fief al PNL-ului.  Dar, cine ştie?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua cea mai lungă pentru Uricec.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua cea mai lungă pentru Uricec0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte