Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Capra vecinului”

Pensionarii suceveni, nemulţumiţi de nivelul scăzut al pensiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarii suceveni, nemulţumiţi de cuantumul pensiei pe care o primesc în fiecare lună, au luat cu asalt, în ultima perioadă, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava, pentru a cere explicaţii. Astfel, numai în luna noiembrie, aproximativ 1.000 de persoane s-au prezentat pentru audienţe fie la directorul executiv al instituţiei, fie la directorul executiv adjunct al Direcţiei Stabiliri Pensii şi Plăţi Beneficii.

Cei mai mulţi dintre aceştia au reclamat cuantumul mult prea mic al drepturilor de pensie. Foarte multe sesizări au venit însă din partea celor care cred în principiul „să moară capra vecinului” şi care şi-au îndreptat nemulţumirea spre alte persoane, vecini, rude, care, în opinia acestora, au lucrat în aceleaşi condiţii, dar beneficiază de drepturi de pensie mai mari.

Sesizările persoanelor care beneficiază de pensie de agricultor fac referire asupra faptului că nu li s-a dublat cuantumul pensiilor.

„Este important să precizăm că persoanelor beneficiare de pensii C.A.P., care au beneficiat de dublarea drepturilor de pensie în 2004, anul acesta au primit, conform legislaţiei în vigoare, doar 5 %. Toţi cei 36.132 de pensionari agricultori au beneficiat de indexarea pensiei. Dintre aceştia, 10.511 persoane, care nu au beneficiat de dublarea cuantumului pensiei în ianuarie 2005, au beneficiat de această dublare, conform Legii nr. 250/2007, în cursul lunii septembrie 2007”, a explicat directorul CJP Suceava, Robert Marian.

În cadrul audienţelor, s-au prezentat şi persoane care au cerut precizări cu privire la modul de calcul al punctajului, sporurile care se iau în calcul la stabilirea drepturilor de pensie, procentul care se reţine pentru asigurările de sănătate sau lămuriri privind aplicarea prevederilor O.U.G. nr.19/2007.

Soluţionarea unor solicitări ale pensionarilor din judeţ în cadrul punctelor de lucru înfiinţate în Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei şi Broşteni, a condus atât la reducerea treptată a rândurilor de aşteptare de la ghişeele Casei Judeţene de Pensii Suceava, cât şi la scăderea vizibilă a numărului de persoane care se prezintă în audienţe.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni, nemulţumiţi de nivelul scăzut al pensiilor.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii suceveni, nemulţumiţi de nivelul scăzut al pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte