Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie de informare

Pensionarii suceveni, chestionaţi pe banii lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarii din judeţul Suceava au posibilitatea, în această perioadă, să-şi exprime un punct de vedere cu privire la modul de funcţionare a sistemului pensiilor de stat. Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) a întocmit un chestionar pe care şi pensionarii suceveni l-au primit, în cursul lunii noiembrie, prin poştă.

Pensionarii pot să se pronunţe asupra evoluţiei punctului de pensie şi a măsurilor care trebuie luate pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite de CNPAS şi de casele judeţene de pensii. Aceştia sunt consultaţi şi cu privire la modalitatea de plată a drepturilor de care beneficiază, precum şi asupra altor probleme cum ar fi soluţionarea situaţiei persoanelor care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă. Propunerile pensionarilor vor sta la baza unor politici şi strategii guvernamentale viitoare, în domeniul pensiilor.

„Prin aplicarea acestor chestionare, se urmăreşte cunoaşterea profundă şi atotcuprinzătoare a fenomenelor care se petrec în legătură cu stabilirea pensiilor şi recalcularea acestora, a dificultăţilor cu care se confruntă pensionarii, indiferent de mediul din care aceştia provin, de vârsta sau pregătirea pe care aceştia o au. Interesează de asemenea modul în care principalii beneficiari ai sistemului percep modul de organizare şi funcţionare a caselor teritoriale de pensii”, a precizat directorul executiv al CJP Suceava, Robert Marian.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava urmează să centralizeze, până la data de 15 ianuarie 2008, chestionarele pe care pensionarii le pot trimite prin poştă sau le pot depune la sediul din Suceava, strada Ilie Ilaşcu f.n.. Până în prezent, la CJP Suceava s-au primit 649 de astfel de chestionare, completate de pensionarii din judeţ.

La nivel naţional, cheltuielile pentru informarea şi consultarea pensionarilor sunt finanţate chiar din buzunarul acestora, cu suma de 4 milioane de lei, din bugetul asigurărilor sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni, chestionaţi pe banii lor.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii suceveni, chestionaţi pe banii lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte