Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absenţă

Nici un sucevean în topul bogătaşilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Topul celor mai bogaţi 300 de români, întocmit de revista Capital, este şi în acest an lipsit de vreo prezenţă suceveană. De fapt, judeţul Suceava nu mai are de ani buni bogătaşi demni de Topul Capital. Nici anul trecut, nici acum doi ani de zile, avuţii Sucevei nu au avut destui bani pentru a fi în topul primilor 300 de bogătaşi ai ţării.

Anul 2003 a fost unul propice pentru afaceriştii suceveni, iar cinci dintre ei au reuşit să fie incluşi în această ierarhie a celor mai bogaţi 300 de români. Anul 2004 a adus în topul revistei Capital un singur sucevean, iar de atunci, nici un om de afaceri din judeţ nu a mai fost inclus în ierarhie.

33 de judeţe şi capitala au afacerişti intraţi în Topul Capital, iar averile acestora înseamnă mai mult de 33 de miliarde de dolari. Averile însumate ale celor mai bogaţi 300 de români au reprezentat, în anul 2006, 27% din produsul intern brut al României.

Ca în fiecare an, cei mai avuţi oameni din ţară sunt din Bucureşti. Capitala se laudă cu 121 de bogătaşi, iar averea însumată a acestora este de aproximativ 23 de miliarde de dolari, iar cel mai bogat român din zonă este Dinu Patriciu, în ale cărui conturi s-au adunat peste 3000 de milioane de dolari.

Partea de vest a ţării este pe locul doi în ceea ce priveşte numărul oamenilor bogaţi. În această zonă locuiesc 84 de milionari şi miliardari în dolari.

Fraţii Micula sunt cei mai bogaţi oameni din zona de vest a României, iar averea lor a depăşit pragul de un miliard de dolari.

 

·       Porumboiu, cel mai bogat moldovean

 

Moldova are 22 de oameni incluşi în topul revistei Capital, iar cel mai bogat dintre ei este vasluianul Adrian Porumboiu, cu o avere de 125 de milioane de dolari. Dobrogea are 24 de afacerişti în topul celor 300 de bogaţi ai ţării, iar averea lor, adunată, se ridică la 1,3-1,5 miliarde de dolari.

Pe aceeaşi poziţie în clasament se situează şi Muntenia, care are tot 24 de oameni demni de Top 300. Averea adunată de aceştia este de aproximativ 980 de milioane de dolari.

În Oltenia, 13 afacerişti au intrat în top 300, iar averea acestora este de 669 de milioane de dolari.

Averile bogătaşilor din Banat se ridică la 1,7 miliarde de dolari, iar 15 oameni de afaceri din zonă au adunat suficienţi bani pentru a intra în clasamentul primilor 300 de oameni bogaţi ai României.

Maramureşul are cinci oameni bogaţi în topul revistei Capital, iar averea lor este de 286 de milioane de dolari.

Transilvania are 61 de milionari în dolari, iar averea cumulată a acestora se ridică la aproximativ 3,8 miliarde de dolari.

Judeţul Botoşani are un milionar în Top 300, iar averea lui este de 23 de milioane de dolari.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un sucevean în topul bogătaşilor.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un sucevean în topul bogătaşilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei