Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criza de după alegeri

PD Suceava, o organizaţie în suferinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se înăspreşte tonul la adresa conducerii organizaţiei judeţene a PD Suceava. După ce Vasile Blaga, secretarul general al acestei formaţiuni politice, a declarat că se aştepta la demisia lui Eugen Uricec după eşecul înregistrat în Suceava de PD la alegerile europarlamentare de duminică, ieri a fost rândul altor persoane să ia poziţie.

Cel mai vehement critic s-a dovedit a fi Brânduşel Nichitean, fost vicepreşedinte cu probleme organizatorice a PD Suceava în perioada 2001-2004.

Acesta crede că vina pentru rezultatele slabe înregistrate pe 25 noiembrie aparţine întregului Birou Judeţean al partidului, cu o notă în plus pentru Eugen Uricec.

„Tractoraşul”, aşa cum este cunoscut Nichitean printre membrii şi simpatizanţii democraţi, a adus şi mai multe argumente pentru a întări ideea că actuala echipă de conducere a organizaţiei judeţene a partidului este depăşită de evenimente.

„Protejarea unor lideri de organizaţie de către Eugen Uricec, în sensul că aceştia nu au fost traşi la răspundere pentru anumite greşeli. Înlocuirea unor lideri de organizaţii pe criterii de prietenie şi interese personale este un alt motiv în defavoarea actualei echipe. Aici aş da ca exemplu cazul organizaţiei de la Mălini.

Un al treilea motiv pentru care actualul Birou Judeţean şi Eugen Uricec trebuie să plece este proasta gestionare a organizaţiilor locale. Este inadmisibil ca partidul care a obţinut cel mai bun scor la nivel naţional la alegerile europarlamentare să nu aibă organizaţii în 12 comune din judeţ”, a declarat Brânduşel Nichitean.

El a dat ca exemplu în acest sens rezultatele de la Botoşana, acolo unde PD a reuşit „performanţa” de a fi votat de 2,4% dintre alegătorii prezenţi la urne.

„Aştept ca Ioan Oltean să dizolve Biroul Judeţean Suceava”

Fostul vicepreşedinte al PD Suceava îl mai acuză pe Eugen Uricec de faptul că a permis aducerea în funcţii de conducere a unor rude ale liderilor partidului, ceea ce a condus la probleme de imagine, atât în interiorul formaţiunii, cât şi în rândul simpatizanţilor.

Pentru toate motivele prezentate, Brânduşel Nichitean este de părere că Biroul Judeţean al PD Suceava trebuie schimbat integral.

„La ultima şedinţă a Biroului Judeţean, Ioan Oltean, responsabilul de la centru pentru Suceava, a declarat că dacă organizaţia nu va obţine pe 25 noiembrie un scor mai mare decât media pe ţară va dizolva această structură. Aştept să văd dacă se ţine de cuvânt”, a mărturisit „tractoraşul”.

Constantin Gheorghe: „Şef de campanie a fost domnul Uricec”

Dacă Brânduşel Nichitean a fost extrem de tranşant în ceea ce priveşte actuala conducere a organizaţiei judeţene a partidului, vicepreşedintele Constantin Gheorghe a trimis doar săgeţi indirecte. Acesta a recunoscut că la nivel de judeţ trebuia obţinut un scor mai bun.

„Şef de campanie a fost domnul Uricec. Nu eu sunt cel care să-şi dea cu părerea despre situaţia din cadrul organizaţiei judeţene a partidului ci conducerea centrală, care va analiza totul”, a declarat Constantin Gheorghe.

PD Suceava a înregistrat unul dintre cele mai slabe scoruri electorale, cu mult sub media naţională. Dacă la nivelul ţării partidul a primit 28,81% dintre sufragii, la Suceava scorul electoral a fost de doar 21,40%.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD Suceava, o organizaţie în suferinţă.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
PD Suceava, o organizaţie în suferinţă3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei