Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţii trăsnite

Cabine de vot şi urne din inox, la Zvoriştea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii comunei Zvoriştea care se vor prezenta, în data de 25 noiembrie a.c., la urne vor beneficia de condiţii de lux în secţiile de vot. Şi asta deoarece primarul acestei comune, Constantin Barariu, s-a gândit că cea mai bună soluţie pentru confecţionarea cabinelor de vot şi a urnelor este folosirea inoxului. Aşa se face că din proprie iniţiativă, primarul din Zvoriştea a organizat o licitaţie în urma căreia a fost desemnată o firmă care a realizat această „investiţie”, făcută, după cum spune Barariu „pe vecie”.

Problemele au apărut însă în momentul în care firma în cauză a trimis factura pentru urnele şi cabinele de vot. Astfel, întreaga investiţie, reprezentând 28 de cabine şi 8 urne de vot, va costa primăria nu mai puţin de 15.000 de lei, adică 150 milioane de lei vechi. Şi pentru că în momentul în care primarul a văzut nota de plată şi-a dat seama că nu o poată achita, a solicitat sprijin din partea Prefecturii Suceava.

Potrivit prefectului de Suceava, Orest Onofrei, primarul din Zvoriştea a solicitat Prefecturii decontarea întregii sume, specificând că a folosit inoxul pentru confecţionarea lor, motiv pentru care costurile au fost extrem de mari.

„Noi am recomandat primarilor să încerce să pregătească urnele şi cabinele pentru referendum şi pentru alegerile europarlamentare din fonduri proprii, pentru că aceasta nu presupunea o investiţie atât de mare. Şi doar în situaţii în care primăriile nu dispuneau de fonduri, le puteam ajuta şi noi. Dar nu în cazuri cum este cel de la Zvoriştea”, a declarat Orest Onofrei. El a adăugat că bugetul Prefecturii nu permite decontarea celor 15.000 de lei, deoarece nu ar mai exista fonduri pentru solicitările altor primării.

În ceea ce-l priveşte pe primarul din Zvoriştea, Constantin Babariu, acesta ne-a declarat că a luat decizia de a construi cabinele de vot şi urnele din inox, pentru a nu mai fi nevoit să cheltuiască bani la fiecare scrutin.

„Suntem prea săraci ca să facem ceva ce nu putem folosi de mai multe ori. La fiecare tip de alegeri dau bani pentru cabinele de vot. Şi din acest motiv am spus că mai bine fac cabinele din alt material, pentru a fi mai rezistente. Iar acum cabinele şi urnele vor fi pe vecie, indiferent cine va fi primar”, a spus primarul din Zvoriştea, care nu a putut să precizeze din ce fonduri o să achite factura de 15.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabine de vot şi urne din inox, la Zvoriştea.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cabine de vot şi urne din inox, la Zvoriştea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei