Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensii

Păcuraru: „Rezultatele Guvernului în domeniul social sunt spectaculoase”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul muncii, Paul Păcuraru, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Suceava, că veniturile pensionarilor s-au dublat în anul 2007 faţă de anul 2004. Păcuraru a explicat că începând cu luna noiembrie a.c., pensionarii vor primi noile pensii majorate, valoarea punctului de pensie fiind de 541,1 lei, aproape dublu faţă de valoarea din decembrie 2004, respectiv 286,9 lei.

„Este prima plată a pensiilor în urma căreia se va constata o creştere spectaculoasă a sumelor ce urmează a fi primite de pensionari. Şi mai mult, demn de remarcat este faptul că la 1 ianuarie 2008, valoarea punctului de pensie va fi de 581 de lei, adică o creştere de 100% faţă de anul 2004”, a declarat Paul Păcuraru.

El a precizat că politicile actualului Guvern privind pensiile şi domeniul social au înregistrat „cele mai spectaculoase rezultate”. Ministrul muncii a precizat că bugetul asigurărilor sociale pe anul 2008 a fost deja aprobat de comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, iar ca valoare este de peste două ori mai mare faţă de cel din anul 2004.

„Bugetul a fost aprobat şi de PSD şi de PD, pentru că ar fi fost o prostie să se opună. Şi vreau să precizez că pentru anul 2008 preconizăm un buget de 46,844 milioane de lei, în comparaţie cu anul 2004, când a fost de 22.327 milioane de lei”, a declarat Păcurariu.

Făcând referire la veniturile pensionarilor, el a arătat că în anul 2004, 51,5% dintre aceştia aveau o pensie sub 250 de lei şi 2,8%, pensii peste 500 de lei. Ministrul muncii a arătat că în urma creşterii pensiilor, în anul 2007, doar 15,2% dintre pensionari mai au venituri sub 250 de lei, în timp ce 48% dintre aceştia au venituri peste 500 de lei.

Pe de altă parte, făcând referire la ajutoarele de încălzire pe care le primeşte populaţia, Paul Păcuraru a arătat că valoarea acestora pentru iarna 2007-2008 a crescut de la 500 la 650 de lei.

„Deşi în această iarnă avem mai mulţi beneficiari ai acestor ajutoare, am stabilit creşterea sumelor de bani care vor fi acordate. Şi vreau să precizez că deşi pensiile au crescut din luna noiembrie, acordarea ajutoarelor de încălzire s-au făcut în raport cu vechile venituri ale pensionarilor. Şi deci putem spune că aceştia au ieşit în câştig”, a mai spus Paul Păcurar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: „Rezultatele Guvernului în domeniul social sunt spectaculoase”.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: „Rezultatele Guvernului în domeniul social sunt spectaculoase”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei