Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premii fantomă

Suceveni păcăliţi că au câştigat jumătate de milion de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii care încearcă să le tragă ţepe sucevenilor creduli prin intermediul unor plicuri fantomă, prin care îi înştiinţează că au câştigat mari premii, şi-au făcut din nou apariţia la Suceava. Un bărbat din municipiul Suceava s-a adresat zilele trecute poliţiei, sesizând că a primit un plic suspect, prin care era înştiinţat că a intrat în posesia unui premiu de 415.000 de euro. Pentru a pune mâna pe marile câştig, omul trebuia să completeze un formular în care, printre altele, să dezvăluie şi numărul unui cont bancar personal. Bărbatul s-a prins imediat că la mijloc este vorba de o înşelătorie şi a sesizat poliţia.

La începutul lunii noiembrie, cel în cauză a găsit în cutia poştală un plic pe care era trecut doar numele său, fără a fi precizat expeditorul, semn că plicul nu a fost transmis prin Poştă ci pur şi simplu plasat în cutie.

Omul era anunţat că este marele câştigător al loteriei „Primitiva” din Spania, urmând a intra în posesia a aproape jumătate de milion de euro. Anunţul era redactat exclusiv în limba română, fiind personalizat pe numele „câştigătorului”. În plic se mai găsea un formular în care acesta era rugat să-şi completeze datele personale, dar şi seria contului bancar. Reprezentanţii aşa zisei loterii au lăsat şi o adresă de email şi un număr de telefon, la care, cel puţin teoretic, pot fi contactaţi. Oamenii legii vor încerca să afle care este mecanismul acestei înşelătorii, mai exact ce ar putea face şarlatanii cu numărul unui cont bancar.  

 

Ţepele prin poştă, la ordinea zilei 

 

Indivizii care încearcă să-i păcălească pe suceveni, strecurându-le în cutia poştală diferite plicuri prin care sunt anunţaţi că au câştigat un premiu, îşi încearcă periodic norocul în Suceava.

Anul trecut, firma Pandora Cosmetics SRL încerca să le ia ochii credulilor prin următorul mesaj. „Desfaceţi acest plic imediat. O să fiţi sigur câştigătorul unui apartament”. Abia după ce citea cu atenţie mormanul de foi din plicul primit, omul afla că poate intra în posesia premiului numai după o tragere la sorţi (care oricum nu s-a organizat niciodată) şi numai dacă comandă cel puţin două produse oferite de respectiva firmă. Cei care au făcut prostia să comande lănţişoarele sau ceasurile oferită de firmă s-au trezit că au dat sute de mii sau milioane de lei vechi pe produse contrafăcute, de cea mai proastă calitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni păcăliţi că au câştigat jumătate de milion de euro.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveni păcăliţi că au câştigat jumătate de milion de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei