Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Primul Centru de imagistică medicală, inaugurat ieri, la Policlinica Bethesda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul centru de imagistică medicală din judeţ, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat ieri la Policlinica Bethesda. Investiţia cuprinde un computer tomograf, în valoare de 400.000 euro, achiziţionat în parteneriat cu firma Prima Medical. Tomograful este funcţional încă de la finele săptămânii trecute şi are un soft unic în Europa de Est, ce permite reconstrucţia tridimensională a imaginilor obţinute cu ajutorul computerului, modalitate prin care se poate depista rapid orice problemă medicală. Mai mult, printr-un sistem de interconexiune, softul face posibilă şi contactarea medicilor de la centrele universitare din Craiova şi Bucureşti, atunci când se pun probleme de diagnostic.

Dotarea centrului de imagistică medicală de la Policlinica Bethesda, inaugurat ieri, este completată cu un osteodensitometru modern (aparat pentru depistarea osteoporozei), care va fi pus în funcţiune luni, un mamograf cu sistem de rotaţie şi un aparat Roengten, cu iradiere minimă, investiţii realizate exclusiv de Bethesda. În primăvara anului următor urmează a fi dat în funcţiune şi un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Deocamdată, pentru investigaţiile cu aceste tipuri de aparate nu există un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, care ar permite populaţiei să aibă acces gratuit la ele. Un astfel de document  este posibil însă a se semna la începutul anului viitor. Până atunci, sucevenii care vor să-şi testeze sănătatea cu aparatul tomograf trebuie să scoată din buzunar, în funcţie de complexitatea investigaţiei pe care o solicită, între 150 şi 450 lei. Pentru o mamografie, preţurile variază între 50 şi 100 lei, în timp ce un test cu osteodensitometrul costă 100 lei.

 

Nu se vrea o concurenţă pentru Spitalul Judeţean

 

Coordonatorul Policlinicii Bethesda, doctorul Ştefan Puşcaşu, a ţinut să precizeze că, prin realizarea platoului imagistic din cadrul acestei unităţi, nu a încercat să facă o concurenţă Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. El a arătat că tot ceea ce a făcut din 1992 nu a avut nici o legătură cu această unitate, ci a fost cursul firesc al lucrurilor. „Creşterea proiectului Bethesda s-a făcut gradual, iar ultimul stadiu îl reprezenta platoul imagistic. Consider neavenit şi deplasat să fiu acuzat că am avut o implicare în nerealizarea platoului imagistic de la Spitalul Judeţean, atâta vreme cât această unitate a refuzat, în primăvară, o ofertă foarte avantajoasă din partea firmei Prima Medical. Concret, la intervenţia mea pe lângă reprezentanţii acestei companii, spitalului i se oferise posibilitatea să achiziţioneze cu plata în rate, pe parcursul unui an, o componentă nouă pentru computerul tomograf. M-am implicat fiindcă am dorit să fac ceva pentru rezolvarea problemei, fiindcă am considerat că reparaţia tomografului era absolut necesară în acel moment, având în vedere că aducea un profit de 2 miliarde de lei. Mi-am zis că se meritau 700 milioane de lei vechi cât ar fi costat piesa pentru repunerea lui în funcţiune dar, deşi s-a făcut o oferă scrisă, Spitalul Judeţean a refuzat-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul Centru de imagistică medicală, inaugurat ieri, la Policlinica Bethesda.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primul Centru de imagistică medicală, inaugurat ieri, la Policlinica Bethesda5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei