Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crimă din gelozie

Şi-a omorât fosta soţie cu 13 lovituri de cuţit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Crimă de o cruzime rar întâlnită. O femeie din Stamate a fost omorâtă în chinuri groaznice, iar ferocitatea cu care fostul soţ a atacat-o nu i-a lăsat nici o şansă de supravieţuire. Înainte de a o înjunghia de 13 ori pe cea cu care a împărţit ani buni de viaţă, Grigore Iacob a legat-o cu mâinile la spate şi a lovit-o cu cruzime, dovadă şi cele patru coaste rupte. Abandonată într-o baltă de sânge în bălegarul vacii, femeia a mai supravieţuit doar câteva minute. Ultima suflare şi-a dat-o în prezenţa unei vecine care a şi alertat Poliţia prin Serviciul Unic de Urgenţă 112.

O căsnicie pigmentată cu certuri şi ameninţări cu moartea

Vestea că Petronela Carmen Iacob a fost ucisă a făcut rapid ocolul satului. Adunaţi la faţa locului, oamenii comentau pe toate părţile ce se petrecuse. Puţini ştiau ce s-a întâmplat cu adevărat, dar toţi vorbeau despre o faptă greu de imaginat. Ancheta preliminară nu a făcut decât să confirme presupunerile rudelor şi sătenilor. Firul oribilei crime pare desprins parcă dintr-o poveste horror, începută ca o idilă de dragoste între doi oameni care păreau să-şi fi regăsit liniştea după căsătorii ratate.

Până să se ajungă la tragedia de ieri, convieţuirea dintre soţii Iacob a fost pigmentată cu certuri şi ameninţări. Ultima scenă s-a petrecut în primăvara acestui an, la scurt timp după ce Petronela se întorsese acasă din Italia, unde muncise mai mulţi ani.

„Omul era nebun rău. Ştiu că era prin martie. Atunci a dat cu benzină în podul casei unde a stat ascuns două zile. Într-o noapte, când afară ploua torenţial, a coborât în camera unde stătea femeia şi fetiţa ei. Avea la el o funie şi mai multe cuţite. A ameninţat-o că dă foc la casă şi o omoară. Până la urmă l-a convins să o lase în pace şi i-a dat toţi banii pe care-i adusese din Italia, vreo 1.000 de euro. De atunci, Petronela trăia mereu cu frică să nu se repete povestea. În ultima vreme dormea în casă şi cu o rudă, ca să nu aibă curaj nebunul să vină peste ea”, a povestit Elena Ungureanu, una din vecine.

Şi rudele femeii ucise spun că Grigore Iacob avea mari probleme de ordin psihic. „Era agresiv şi nu ştiu cum l-a acceptat atâta timp. Când s-a căsătorit cu el cred că şi-a dat sufletul diavolului”, a spus Lucia Surugiu, cumătra Petronelei.

Filmul unei crime abominabile

Nemulţumirile Petronelei s-au concretizat acum câteva luni printr-o cerere de divorţ depusă în instanţă. Luni, Grigore Iacob a primit la Buneşti, acolo unde se pare că locuia împreună cu mama sa, hotărârea de divorţ. A fost factorul determinant care l-a împins să se răzbune pe cea alături de care a trăit mai bine de 8 ani şi împreună cu care avea o fetiţă de 7 ani, acum în clasa I la şcoala din Stamate.

Ieri dimineaţă, Petronela s-a dus să-şi ducă fiica la şcoală. S-a întors acasă şi a intrat în grajd pentru a mulge vaca. A fost aşteptată de fostul soţ, care i-a cerut socoteală pentru divorţ şi pentru faptul că are de plătit o pensie alimentară prea mare. Bărbatul spune că femeia i-ar fi răspuns urât şi a declanşat în el reacţii necontrolate. Potrivit anchetatorilor, Grigore a legat-o cu mâinile la spate pe Petronela, iar după ce a culcat-o în balegă a început s-o lovească brutal. După ce i-a rupt patru coaste, cel mai probabil cu lovituri de picior, Grigore Iacob i-a aplicat 13 lovituri de cuţit fostei soţii, două dintre ele atingând şi inima. În timp ce femeia agoniza, criminalul a sărit gardul, s-a urcat într-o Dacie albă şi a demarat în trombă.

„M-am dus imediat să văd ce s-a întâmplat. Am găsit-o pe Petronela în bălegar. Era plină de sânge şi am zis că poate o salvez. Am sunat la 112 şi am chemat salvarea”, a spus Elena Ungureanu. Era însă prea târziu, femeia şi-a dat duhul lângă animale, în grajd.

Între timp, Grigore Iacob a aruncat cuţitul cu care şi-a căsăpit fosta soţie pe un câmp, undeva între Vereşti şi Corocăieşti. A schimbat maşina şi a fugit. A pus mâna pe telefon şi a sunat-o pe soacra sa, în Italia, pe care a anunţat-o că i-a ucis fiica.

Cuprins probabil de remuşcări, s-a predat singur la Poliţia din Suceava. Acum el este cercetat pentru omor calificat, faptă pentru care riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare. În timp ce bărbatul va fi trimis după gratii, Petronela Iacob va ajunge la doi metri sub pământ. În urma lor va rămâne o fetiţă, un suflet nevinovat pentru nebunia unui om.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a omorât fosta soţie cu 13 lovituri de cuţit.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Şi-a omorât fosta soţie cu 13 lovituri de cuţit4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează