Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă de toamnă

Bilete de tratament pe litoral pentru pensionarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Interesul pensionarilor din judeţul Suceava pentru biletele de tratament balnear, distribuite de Casa Judeţeană de Pensii (CJP), este din ce în ce mai scăzut. Dacă în lunile iulie şi august a fost înregistrată o avalanşă de cereri pentru staţiunile de la malul Mării Negre, în septembrie, opţiunile sucevenilor s-au îndreptat spre staţiunile de munte. Sucevenii pot opta, şi în octombrie, pentru Mangalia sau Techirghiol, de vreme ce scopul este tratamentul balnear şi nu relaxarea de pe plajă.

Potrivit directorului CJP Suceava, Robert Marian (foto), şi în această vară au existat nemulţumiri din partea pensionarilor din judeţ care consideră insuficient numărul de bilete repartizate. Repartiţia pentru judeţul Suceava s-a făcut în funcţie de cei aproximativ 310.000 de pensionari şi persoane asigurate. În ultimii patru ani, numărul de bilete de tratament balnear repartizate s-a redus cu aproximativ 60%. Astfel, dacă în 2003, numărul locurilor repartizate a fost de 14.389, din care au fost valorificate 10.981, în 2006, numărul acestora a fost de numai 8.131, din care s-au valorificat 7.609. Repartiţia primită de CJP Suceava, pentru anul 2007, a fost şi mai mică, de 5.843 de locuri, acestor locuri adăugându-li-se cele 2.090 de bilete, repartizate suplimentar, în fiecare lună. Gradul de valorificare a biletelor repartizate a crescut de la 76,31%, în 2003, la 93,26%, în primele nouă luni ale anului 2007.

„Numărul biletelor de tratament s-a diminuat în fiecare an. Vor fi suficiente bilete doar atunci când fiecare dintre pensionarii suceveni va avea câte un bilet de tratament nominal. Cele mai multe bilete sunt cerute de pensionari vara, dar nu toate staţiunile unde sunt disponibile bilete de tratament trezesc interesul acestora. În judeţul Suceava, staţiunile Sângeorz Băi, Amara, Târgu Ocna sunt cel mai puţin solicitate. În schimb, cele mai cerute staţiuni sunt Vatra Dornei, Bălţăteşti, Nicolina, Olăneşti, Băile Felix şi staţiunile de pe litoral”, a precizat directorul Robert Marian.

Pensionarii care merg la tratament în baza unui bilet pus la dispoziţie de CJP Suceava plătesc numai jumătate din cuantumul pensiei. Sejurul include 18 zile, cu trei mese zilnic, plus tratament şi cazare în vile de două sau trei stele. Biletele sunt destinate celor care au calitatea de pensionar, de asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau de beneficiar al prevederilor cu caracter special.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilete de tratament pe litoral pentru pensionarii suceveni.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilete de tratament pe litoral pentru pensionarii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent