Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protestul romanilor din Italia

Miercuri, 3 Octombrie 2007 (15:16:09)
"Cateva zeci de romani s-au adunat in jurul orei 17.00 in piata San Marco din centrul Romei pentru a protesta impotriva campaniei negative la care sunt supusi in prezent atat de autoritatile locale, cat si de presa italiana.

In ultima sa declaratie, primarul Walter Veltroni a spus ca deschiderea granitelor pentru cetatenii veniti din Romania la 1 ianuarie 2007 a dus la o crestere alarmanta a criminalitatii din regiunea Lazio.

Aceasta afirmatie i-a determinat pe reprezentantii Partidului Romanilor din Italia (PRI) "Identitatea Romaneasca", dar si pe membrii asociatilor din centrul si nordul Italiei sa ia masuri, primul pas fiind marsul de astazi.

Protestatarii doresc sa obtina astfel o sedinta de consiliere de 2-3 ore lunar, in cadrul careia sa dezbata problemele comunitatii romanestisi implicit sa se gaseasca solutii pentru rezolvarea acestora.

In opinia avocatului Giancarlo Germani, presedintele Partidului Romanilor din Italia "Identitatea Romaneasca" aceasta reactie a primarului Veltroni are de fapt la baza un substrat politic. Pana la urma este vorba despre "un joc politic, edilul dorind da gaseasca un tap ispasitor pentru a obtine un avantaj in lupta pentru conducerea Partidului Democrat din Italia".

Inainte cu zece minute de a incepe protestul, un consilier municipal l-a contactat telefonic pe Giancarlo Germani (presedintele PRI) pentru a stabili o intalnire pe data de 10 octombrie 2007.

La marsul de ieri au participat si albanezi, marocani si italieni din Partidul Insieme per Italia., asta deoarece campania de discriminare la adresa romanilor poate avea repercursiuni si asupra celorlalte comunitati de imigranti."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul romanilor din Italia.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestul romanilor din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează