Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Onofrei, preocupat de dezvoltarea reţelei de drumuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Prefectul Orest Onofrei (foto) este preocupat de dezvoltarea reţelei de drumuri la nivelul judeţului. El a recomandat autorităţilor judeţene şi primarilor principalelor oraşe să conceapă o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere privind rute ocolitoare ale oraşelor şi construcţia unei autostrăzi dinspre graniţa cu Ucraina spre Vatra Dornei, avertizând că, în caz contrar, cel mai târziu în 2009, se va circula bară la bară pe traseele importante.

Onofrei a arătat că dezvoltarea reţelei de drumuri a devenit o urgenţă, întrucât circulaţia riscă să fie blocată ca urmare a creşterii, într-un timp scurt, de cel puţin trei ori a numărului de autovehicule de mare tonaj care vor circula pe drumurile din judeţ. Această strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere, a spus prefectul, trebuie discutată şi aprobată în cel mai scurt timp, pentru ca apoi să se găsească finanţare. Potrivit prefectului, ţinând cont de aglomeraţia din oraşe şi de pe principalele rute din judeţ, un studiu de trafic ar dovedi că o dezvoltare a reţelei de drumuri trebuia făcută de cel puţin trei ani. „Acum fiecare şofer face studiul său de trafic, în fiecare dimineaţă, printre dinţi”, a spus Onofrei.

El a menţionat că numărul autovehiculelor de mare tonaj care vor circula pe drumurile din judeţ va creşte de cel puţin trei ori în condiţiile în care va începe producţia la investiţiile firmelor austriece Egger şi Schweighoffer, dar şi pentru aprovizionarea tuturor hypermarket-urilor şi mall-urilor ce se vor deschide în cursul anului 2008 în municipiul Suceava.

„Dacă acum se circulă în oraşele din judeţ bară la bară, mă gândesc ce va urma după ce aceste investiţii vor fi finalizate. S-ar putea ca singura soluţie pentru transport să ajungă telegondolele”, a spus Onofrei.

El consideră că stringentă este construcţia unei rute ocolitoare a municipiului Rădăuţi, zonă în care se deschid fabricile de prelucrare a lemnului ale celor două firme austriece, dar că trebuie începute demersurile pentru construirea de şosele de centură şi la Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, pentru a debloca circulaţia din aceste oraşe.

Prefectul a mai arătat că la Suceava ruta ocolitoare este aprobată, având deja şi finanţarea asigurată.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei, preocupat de dezvoltarea reţelei de drumuri.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei, preocupat de dezvoltarea reţelei de drumuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent