Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune la înălţime

Băsescu, aşteptat să planteze copaci la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Acţiune ecologică la înălţime. Preşedintele Traian Băsescu (foto) este aşteptat să se alăture sâmbătă celor 100 de voluntari care vor planta 10.000 de puieţi pe un versant din Dorna Candreni, în cadrul unei ample acţiuni de reîmpădurire a versanţilor afectaţi de defrişările masive din ultimii ani. Tabăra de împădurire “Plantează! Nu vegeta!” face parte din proiectul "Verde 003" şi are ca scop protejarea naturii, iniţiatorii ei fiind Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu Asociaţia “Tăşuleasa Social” şi Asociaţia „Salvaţi Delta – AC”. Acţiunea se va derula timp de trei ani şi va viza cursul apei Dorna de la izvor până la vărsare, urmărind două dimensiuni: o dimensiune educaţională, de voluntariat şi educaţie ecologică, şi o dimensiune practică, de ecologizare, curăţare şi împădurire.

În afara şefului statului, şi-au mai confirmat prezenţa sâmbătă alte nume importante. Printre cei care vor pune mâna pe hârleţ se numără Ada Milea, Marcel Iureş, Răzvan Mazilu, Cătălin Ştefănescu, Radu Naum şi Amalia Enache. În afara vedetelor, la acţiunea de plantare a puieţilor vor participa copii din zonă, dar şi 10 voluntari din Germania.

"Trebuie să fim conştienţi că un brad controlează o tonă de apă, tăierea a 300 de brazi înseamnă 300 de tone de apă care vor ajunge într-o albie şi vor lua o casă. Noi, la Tăşuleasa, nu plantăm copaci. Puieţii noştri sunt, de fapt, aceşti tineri, noi plantăm oameni”, a declarat Alin Ulhman Uşeriu, preşedintele Asociaţei Tăşuleasa Social. „A sosit momentul să înţelegem că distanţa dintre drujbă şi inundaţii e mai scurtă decât distanţa dintre drujbă şi acatist”, a spus şi Dragoş Bucurenci, director al Asociaţiei „Salvaţi Delta – AC”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, aşteptat să planteze copaci la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, aşteptat să planteze copaci la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează