Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reguli de aur pentru pensarea sprâncenelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensarea sprâncenelor a devenit o operaţiune de bază pentru a pune în evidenţă frumuseţea unui chip. O pensare corectă face posibilă atenuarea trăsăturilor dure ale unei feţe, conferind luminozitate privirii.

Când vine vorba de pensarea sprâncenelor, există anumite reguli de aur de care trebuie să ţineţi seama. Pentru că sprâncenele bine conturate şi îngrijite „ca la carte” sunt un atu pentru orice femeie, este indicat să nu le modificaţi forma după ce aţi creat-o pe cea ideală.
Prin urmare, abţineţi-vă să vă pensaţi sprâncenele dacă nu sunteţi expertă în acest domeniu, pentru că efectele ar putea fi dezastruoase. Dacă nu sunteţi sigură pe îndemânarea dumneavoastră, atunci cel mai bine ar fi să apelaţi la ajutorul unui cosmetician priceput, care vă va defini forma sprâncenelor. În cazul în care îndrăzniţi să vă pensaţi singură, aveţi mare grijă şi ţineţi cont de „tratamentele” pe care nu trebuie să le aplicaţi niciodată sprâncenelor.

 

Nu folosiţi lama de ras

Aparatul de ras nu trebuie folosit în nici un caz pentru îngrijirea sprâncenelor. Multe doamne şi domnişoare fac această greşeală, considerând că aparatul de ras este mai simplu de mânuit şi, prin urmare, îşi pot contura mai uşor sprâncenele. Din păcate însă, o astfel de opţiune are de cele mai multe ori rezultate catastrofale. În afară de faptul că nu puteţi obţine o formă ideală a sprâncenelor folosind acest aparat, firele de păr tăiate vor creşte în acelaşi ritm, iar până la următoarea pensare aspectul sprâncenelor nu va fi deloc plăcut.

 

Nu pensaţi excesiv

Sprâncenele foarte subţiri înăspresc privirea - un efect pe care cu siguranţă nu vi l-aţi dori, dimpotrivă. Prin urmare, înfrânaţi-vă impulsul de a vă pensa în mod exagerat, mai ales că acum la modă sunt sprâncenele cu contururi şi grosimi cât mai naturale. Ţineţi minte: ideea din spatele pensatului este să conferiţi chipului luminozitate printr-o schimbare cât mai discretă, aproape insesizabilă, lucru pe care nu îl veţi reuşi dacă pensaţi sprâncenele în mod excesiv.

 

Nu subţiaţi sprâncenele în partea lor superioară

Este foarte important să nu vă conturaţi sprâncenele pensându-le în partea lor superioară. Regula de aur este că pensatul se face sub sprânceană, urmând pe cât posibil conturul natural al acesteia. Evident, mai există şi cazuri când, din cauza grosimii sprâncenei, aceasta trebuie subţiată şi din partea de sus, însă în general regula rămâne valabilă, pentru că pensatul presupune urmărirea curbei naturale a sprâncenei sau formarea unei astfel de arcuiri, îndepărtând doar firele de păr care sunt în plus.

 

Evitaţi să pensaţi zona dintre sprâncene

Alt sfat preţios dat de specialişti este să nu pensaţi foarte mult zona dintre sprâncene, deasupra nasului. Această regulă trebuie respectată de doamnele şi domnişoarele care au neapărat nevoie să penseze această zonă pentru ca sprâncenele lor să arate aşa cum trebuie. Important este să nu „tăiaţi” prea mult din lungimea sprâncenei pe interior, pentru că astfel nasul este scos prea mult în evidenţă, lucru ce schimbă echilibrul estetic şi armonia feţei.

 

Nu creionaţi sprâncenele cu negru

După ce aţi dat sprâncenelor o formă, o puteţi retuşa ori îmbunătăţi cu ajutorul unui creion dermatograf. Trucul este potrivit în special în cazurile când forma nu este cea pe care v-o doreaţi sau în cazul în care aţi pensat mai mult decât trebuia, însă creionul dermatograf poate fi utilizat şi pentru a defini sprâncenele arcuite perfect.
Important este să nu folosiţi niciodată în acest scop un creion negru, ci unul maro, cafeniu sau brun, în funcţie de culoarea părului, dar niciodată o nuanţă similară acestuia, ci cu un ton sau două mai deschis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reguli de aur pentru pensarea sprâncenelor.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reguli de aur pentru pensarea sprâncenelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei