Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Femeile poartă fuste mini până la vârste tot mai înaintate

Femeile britanice poartă fuste mini până în jurul vârstei de 40 de ani, potrivit unui studiu realizat de departamentul comercial al lanţului de magazine Debenhams, informează Reuters.
În urmă cu 20 de ani, puţine femei ar fi îndrăznit să poarte fuste mini până la vârsta de 33 de ani, au explicat specialiştii britanici.
"Studiul relevă faptul că femeile au în prezent o încredere tot mai mare în felul cum arată şi sunt fericite să se îmbrace în concordanţă cu acest sentiment. Dacă această tendinţă va continua, atunci nu există nici un dubiu că în următorul deceniu, femeile trecute de 50 de ani vor considera fusta mini ca pe un accesoriu esenţial al garderobei lor zilnice", se afirmă într-un comunicat al Debenhams, un lanţ de magazine, specializat în articole de îmbrăcăminte.
Aceste concluzii au fost formulate după ce specialiştii acestui lanţ de magazine au analizat profilul pe vârste al segmentului feminin care a cumpărat fuste lungi de cel mult 36 de centimetri în ultimele şase luni.
Rezultatele demonstrează că acest profil a trecut de la vârsta medie de 36 de ani, de la începutul mileniului, la vârsta medie de 40 de ani, în prezent.
Cifrele din 1980 relevau faptul că femeile încetau, în medie, să îşi mai cumpere fuste mini după ce treceau de vârsta de 33 de ani - un prag de vârstă rămas neschimbat de la mijlocul anilor 1960.
Experţii britanici consideră că popularitatea de care se bucură cultura sportului intensiv, care le ajută pe femei să îşi menţină siluetele atrăgătoare până la vârste tot mai înaintate ar putea fi motivul din spatele acestui fenomen. Numărul tot mai mare de femei britanice care locuiesc singure ar putea fi un alt factor important de influenţă.
Acest studiu a relevat faptul că pasiunea femeii moderne pentru fusta mini începe în jurul vârstei de 14 ani, dar adolescentele nu îşi cumpără prima fustă mini până la 16 ani. În schimb, adolescentele îşi rulează banda de pe talie a fustei uniformei şcolare, pentru a da impresia că poartă o fustă mini.
Fustele devin tot mai scurte pentru segmentul de tinere cu vârste cuprinse între 16 ani şi 19 ani, reducându-şi lungimea de la 46 de centimetri la 36 de centimetri, ajungând la limita de 32 de centimetri când tinerele au împlinit, în medie, 23 de ani.
Lungimea fustei creşte uşor pentru tinerele cu vârste între 23 şi 27 de ani, ajungând la 37 de centimetri, probabil pentru că tinerele femei trăiesc la această vârsta prima lor relaţie durabilă şi nu mai simt nevoia să atragă atenţia.
Cercetătorii britanici au adăugat că fusta mini câştigă din nou în popularitate printre tinerele cu vârstele cuprinse între 27 şi 34 de ani, intervalul de vârstă în care multe dintre primele relaţii stabile din viaţa femeilor se destramă, lăsând loc altora noi.
Preferinţa pentru fustele mai lungi devine ireversibilă după vârsta de 40 de ani, când fustele lungi de 46 de centimetri, ce ajung puţin deasupra genunchiului, au devenit o adevărată normă.
Începând de la acest prag, lungimea fustelor creşte în mod dramatic, ele trecând mai jos de genunchi pentru prima oară după anii de şcoală, odată ce femeile trec de vârsta de 42 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile poartă fuste mini până la vârste tot mai înaintate .
 Vizualizări articol: 1750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile poartă fuste mini până la vârste tot mai înaintate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei