Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un păr lung şi sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unele doamne şi domnişoare, indiferent de modă, aleg să îşi poarte părul lung, conştiente fiind de faptul că o podoabă capilară bogată are nevoie de o îngrijire riguroasă.

În ciuda tendinţei din ultimul timp în modă, care a impus tunsoarea bob drept, vedeta sezonului, există femei care au decis să aibă părul lung, o alegere care nu lasă loc de compromisuri.

Părul lung necesită un tratament special: este nevoie să investiţi timp şi destul de mulţi bani pentru produsele de îngrijire. În plus, trebuie să ştiţi cum să aveţi grijă de părul dumneavoastră şi cum să îl coafaţi.

 

Cui îi şade bine?

Părul lung nu se potriveşte însă oricui. Părul cu fir gros şi cel ondulat sunt cele care suportă cel mai bine o lungime mai mare.

Dacă aveţi părul subţire şi foarte drept, nu este indicat să îl lăsaţi să treacă de nivelul umerilor, pentru că dincolo de această lungime îşi va pierde din volum şi va părea foarte rar.

În plus, doamnelor care au forma feţei alungită nu le este recomandat să îşi lase părul prea lung dacă acesta nu are volum, căci o astfel de combinaţie dă impresia unei feţe posomorâte.

Aceeaşi contraindicaţie este valabilă şi în cazul feţelor foarte rotunde.

 

Întreţinerea părului lung.

Singura condiţie necesară pentru ca părul lung să fie şi frumos este întreţinerea periodică.

În primul rând, trebuie să folosiţi un şampon adaptat tipului de păr, fie că este vorba de un păr cu tendinţă de îngrăşare, unul uscat sau unul normal.

Dacă părul este vopsit, decolorat sau făcut şuviţe, este extrem de important ca şamponul să fie adaptat nevoilor sale.

Având în vedere că părul lung are tendinţa de a se încurca foarte des, puteţi apela la spray-uri speciale, care vor facilita pieptănatul, însă cea mai bună metodă pentru a preveni apariţia „nodurilor” în păr este să aplicaţi o mască, o dată pe săptămână.

 

Produse de îngrijire.

Există, în prezent, o mulţime de produse de îngrijire care sunt aliaţii dumneavoastră când trebuie să vă coafaţi. Dumneavoastră nu aveţi decât să alegeţi gama potrivită.

Dacă aţi hotărât să vă întindeţi părul cu placa, este esenţial să vă achiziţionaţi un aparat potrivit pentru părul dumneavoastră, şi nu faceţi economie la produsele cosmetice de protecţie.

Pentru a înveseli o coafură care vi se pare totuşi prea clasică, puteţi opta pentru breton sau şuviţe. Avantajul cel mai mare al părului lung este că poate fi aranjat oricum: cu cărare, cu breton, prins în coadă sau fixat într-un coc sofisticat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un păr lung şi sănătos.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un păr lung şi sănătos5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei