Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine, vândut la licitaţie cu aproape 900.000 de euro

 

Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine de Beauharnais, care i-a fost oferit de Napoleon Bonaparte în 1796, a fost vândut duminică cu 896.400 de euro, la o licitaţie organizată de casa Osenat, la Fontainebleau, un oraş aflat în apropiere de Paris, informează AFP.

Având un diametru de 18 milimetri, acest inel din aur, ornat cu un diamant şi un safir tăiate în formă de pară, era estimat la un preţ cuprins în intervalul 8.000 - 12.000 de euro.

"În epocă, Bonaparte avea foarte puţini bani. Inelul este de o simplitate uimitoare", afirmă Jean-Christophe Chataignier, directorul departamentului Suveniruri istorice de la casa de licitaţii Osenat.

Pe 24 februarie 1796, Napoleon Bonaparte şi-a anunţat logodna cu Joséphine, văduva lui Alexandre de Beauharnais, cu care s-a căsătorit civil pe 9 martie, cu puţin timp înainte de a prelua conducerea campaniei militare din Italia.

Bijuteria provine din colecţia prinţului Victor Napoleon (1862-1962), nepotul a doi regi. Acesta i-a avut ca bunici pe fratele lui Napoleon, Jérôme, rege al Westfaliei, şi pe Victor-Emmanuel al II-lea, rege al Italiei. Victor Napoleon a moştenit o mare parte din obiectele care au aparţinut lui Napoleon Bonaparte.

Un alt obiect important care a fost scos la vânzare în aceeaşi licitaţie este un portret al ducelui de Reichstadt, fiul lui Napoleon I cu Marie-Louise, la vârsta de 11 ani. Portretul a fost realizat în 1823 de pictorul Peter Krafft şi a fost vândut cu 435.600 de euro, depăşind de două ori estimările specialiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine, vândut la licitaţie cu aproape 900.000 de euro.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inelul de logodnă al împărătesei Joséphine, vândut la licitaţie cu aproape 900.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei