Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câte bacterii se află pe telefoanele mobile?

 

Un grup de studenţi ai Universităţii Surrey din Marea Britanie a aflat, cu ajutorul unui test bacteorologic, câţi microbi, bacterii şi microorganisme dăunătoare se află pe telefoanele mobile imediat după folosirea acestora.

Studenţii britanici care urmează o specializare bacteorologică în cadrul Universităţii Surrey au fost curioşi să afle câte bacterii se pot afla pe suprafeţele telefoanelor mobile. Aceştia se aşteptau la rezultate surprinzătoare, care, în cele din urmă s-au şi confirmat, relatează dailymail.co.uk.

 După ce au reuşit să imprime întreaga porţiune a unui telefon mobil pe o lamelă specială de microscop, în doar trei zile rezultatele pe care studenţii le aşteptau au fost cu adevărat uimitoare.

 O mare porţiune din ecranul telefoanelor este acoperită în mod constant de microorganisme care, din fericire, nu sunt periculoase pentru corpul uman, susţin studenţii implicaţi în acest studiu. 

Potrivit acestui studiu aproximativ 20 la sută dintre utilizatorii de telefoane mobile sunt purtători ai acestor microorganisme care se găsesc de cele mai multe ori în canalele nazale ale oamenilor.

 Coloniile de bacterii care se formează pe suprafeţele telefoanelor provin din flora invizibilă de microorganisme a corpului uman.

 Doctorul Simon Park, lector universitar în biologie moleculară, susţine că acest experiment făcut de studenţi îi ajută să descopere o lume microbiologică pe suprafeţe ale unor obiecte folosite zi de zi.

"Din aceste imagini se poate vedea foarte clar felul în care aceste bacterii cresc pe suprafaţa telefoanelor mobile. Bacteria care se dezvoltă în acest caz se numeşte Bacillus mycoides. Acest mod de dezvoltare al bacteriilor este unic în cazul bacteriei. Din aceste rezultate se pare că telefoanele nu ţin minte doar numere ci şi ce fel de contacte are fiecare om cu suprafeţe ce ajută la dezvoltarea microorganismelor", susţine Simon Park. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte bacterii se află pe telefoanele mobile?.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câte bacterii se află pe telefoanele mobile?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei