Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

10 februarie

„Ziua Europeană a Radiologiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea Europeană de Radiologie a propus şi a reuşit să înscrie în calendarul european, pe data de 10 februarie (evocând personalitatea lui Wilhelm Conrad Röntgen, descoperitorul razelor X), „Ziua Europeană a Radiologiei”. 

 

Radiologia are un impact determinant în domenii importante

Deşi imagistica medicală este un instrument esenţial al medicinii moderne, foarte puţini pacienţi realizează importanţa acesteia.

De la detecţia şi tratamentul malignităţilor, până la diagnosticul accidentelor vasculare cerebrale sau al traumatismelor severe, radiologii contribuie la salvarea de vieţi în toate domeniile medicale.

Cu toate că multe dintre denumirile tehnicilor radiologice sunt folosite în mod curent, iar impactul unor examinări radiologice de rutină poate influenţa semnificativ prognosticul pacientului, percepţia generală asupra radiologiei este mai neclară decât imaginile de înaltă rezoluţie interpretate de  radiologi.
În tandem cu alte discipline, radiologia are un impact determinant în domenii importante, precum detecţia precoce a cancerului, diagnosticul rapid în traumatisme, localizarea precisă a accidentelor vasculare etc.

 

Pe data de 10 februarie 2011 s-a lansat prima ediţie a „Zilei Europene a Radiologiei”

În anul 2011, Societatea Europeană de Radiologie a celebrat acest domeniu medical şi pe toţi cei care lucrează în sfera radiologiei şi imagisticii medicale, contribuind la vindecarea a numeroşi pacienţi şi la salvarea de vieţi omenesti, prin lansarea, pe data de 10 februarie, a primei ediţii a „Zilei Europene a Radiologiei”.
Societăţi naţionale de radiologie din 19 ţări europene, printre care şi Societatea Română de Radiologie şi Imagistică Medicală, au acceptat invitaţia de a lua parte la efortul comun de promovare a acestui important eveniment internaţional, informând publicul şi mass-media cu privire la provocările şi realizările de actualitate din domeniul radiologiei şi imagisticii medicale. Diagnosticul şi tratamentul cancerului, radiologia în urgenţe, siguranţa pacientului şi reducerea iradierii în cursul investigaţiilor sau tratamentelor radiologice, precum şi imagistica accidentelor vasculare cerebrale sunt aspecte de importanţă majoră în radiologie.

 

Wilhelm Conrad Röntgen, cea mai importantă personalitate din istoria radiologiei

Societatea Europeană de Radiologie, cu sediul la Viena (care a fost creată în anul 2005 prin unirea a două alte mari organizaţii - European Association of Radiology şi European Congress of Radiology), a susţinut în ultimii ani promovarea şi coordonarea evenimentelor şi activităţii în radiologie şi imagistică medicala.
Data de 10 februarie a fost aleasa ca Zi Europeană a Radiologiei pentru a stabili o legătură între începuturile radiologiei şi prezent, subliniind astfel progresul înregistrat şi pentru a onora viaţa şi activitatea celui care a făcut primii paşi în conturarea acestei discipline. Wilhelm Conrad Röntgen a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1901 ca recunoaştere a aportului extraordinar pe care l-a avut prin descoperirea unor raze, care, ulterior, au fost denumite raze X. Röntgen este şi acum, mult după dispariţia sa, cea mai importantă personalitate din istoria radiologiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua Europeană a Radiologiei”.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Ziua Europeană a Radiologiei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei