Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din perspectiva servitorilor

"Longbourn", un nou roman inspirat din celebra carte a lui Jane Austen "Mândrie şi prejudecată", repovestit de Jo Baker din perspectiva servitorilor, a fost pus în vânzare în librăriile din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, în urmă cu o săptămână, informează bbc.co.uk.

"Jane Austen a fost primul meu contact cu literatura pentru adulţi. Dar am citit şi recitit cărţile ei şi am înţeles că, dacă aş fi trăit în acea perioadă, nu aş fi fost eu cea care ar fi mers la bal; aş fi rămas acasă să cos", a spus scriitoarea britanică Jo Baker, în vârstă de 39 de ani.

Baker adaugă că inspiraţia pentru romanul său a venit de la experienţele de majordom ale unora dintre membrii familiei sale. "Din perspectiva clasei medii britanice, «Mândrie şi prejudecată» începe să fie citit un pic altfel", a mai explicat scriitoarea.

Astfel, "Longbourn" urmăreşte idila dintre un infanterist nou sosit în oraş şi o menajeră din casa familiei Bennet, povestea fiind spusă în paralel cu prezentarea relaţiei de dragoste dintre Mr. Darcy şi Elizabeth Bennet.

Drepturile de traducere a cărţii au fost cumpărate deja de edituri din Spania, Italia, Norvegia, Danemarca, Germania, Brazilia, Franţa şi Suedia, potrivit editorului britanic Transworld.

De asemenea, drepturile de producţie cinematografică aparţin Random House Studio şi Focus Features, companii care, în 2005, au distribuit în Statele Unite ecranizarea romanului "Mândrie şi Prejudecată".

"Prin aducerea în prim-plan a noii aventuri din lumea romanului «Mândrie şi prejudecată», ea a modernizat o poveste de un calibru la care visează orice cineast", au spus reprezentanţii editurii britanice.

La două secole de la moartea lui Jane Austen, romanele acesteia continuă să fie surse de inspiraţie pentru producţii cinematografice şi cărţi de succes.

O versiune modernă a romanului "Raţiune şi simţire", scrisă de Joanna Trollope, urmează să fie publicată la finalul anului, aceasta fiind cea de-a şasea readaptare a unui roman de Jane Austen.

Totodată, la ediţia de anul acesta a festivalului Sundance a avut loc premiera filmului "Austenland", despre o adolescentă obsedată de producţia BBC a romanului "Mândrie şi prejudecată".

"Longbourn" va fi disponibil atât în format de carte clasică, cu coperte cartonate, cât şi în format electronic (eBook).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din perspectiva servitorilor.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din perspectiva servitorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei