Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2012 - Anul XVII, nr. 293 (5198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisori şi suveniruri ale ţarului Nicolae al II-lea, vândute cu 1,08 milioane de euro

Suveniruri care au aparţinut familiei imperiale ruse, inclusiv patru scrisori ale ţarului Nicolae al II-lea, au fost vândute cu aproape 1,3 milioane de franci elveţieni (1,08 milioane euro), la o licitaţie organizată miercuri, la Geneva, de casa Hôtel des Ventes de Genève (HVG), informează AFP.

Aceste scrisori provin din colecţia prinţului Nicolas Romanov, actualul şef al familiei imperiale a Rusiei, în vârstă de 90 de ani. Scrisorile erau adresate unchiului său, marele duce Nicolai Nicolaevici. Scrisorile au fost achiziţionate cu 120.000 de franci elveţieni fiecare, deşi erau estimate la preţuri cuprinse în intervalul 9.000 - 14.000 franci elveţieni, stabilind astfel un record mondial de preţ pentru scrisori ale ţarului Nicolae al II-lea.

Persoana care a cumpărat aceste scrisori, o mare parte din fotografiile imperiale şi una dintre şepcile marelui duce Nicolai Nicolaevici, este un colecţionar rus care locuieşte la Monaco.

Cele patru scrisori ale ţarului Nicolae al II-lea reprezintă documente istorice de importanţă majoră, care dezvăluie nu doar implicarea Rusiei în Primul Război Mondial, ci şi implicarea personală a ţarului în organizarea armatei sale. Ele dezvăluie şi legătura strânsă dintre ţar şi marele duce Nicolai Nicolaevici, dar şi relaţia lor după ce marele duce a fost destituit din funcţia de comandant suprem al armatelor imperiale.

Şapca de campanie a marelui duce Nicolai Nicolaevici Romanov, comandant suprem al armatelor imperiale, a fost un obiect aprig disputat între persoanele care au participat la această licitaţie. În cele din urmă, şapca a fost achiziţionată pentru 26.700 de franci elveţieni, deşi preţul estimativ era de doar 500 de franci elveţieni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisori şi suveniruri ale ţarului Nicolae al II-lea, vândute cu 1,08 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisori şi suveniruri ale ţarului Nicolae al II-lea, vândute cu 1,08 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei