Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 aug 2012 - Anul XVII, nr. 193 (5098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 milioane de dolari, record pentru o maşină americană

Un Ford GT40 produs în 1968, "starul" filmului "Le Mans" cu Steve McQueen, a fost vândut în California pentru 11 milioane de dolari, cel mai ridicat preţ obţinut vreodată pentru un autoturism american, licitaţia stabilind un record şi pentru un model Ferrari.

Organizatorii au estimat că maşina, care a făcut parte din echipa de competiţie Gulf/Mirage, colorată albastru deschis, cu o dungă de culoarea gălbenelelor, va atrage cel puţin 8 milioane de dolari în prima zi a licitaţiei, transmite Bloomberg.

Firma canadiană RM Auctions a scos la licitaţie, în Monterey, California, 120 de automobile de colecţie, calificate drept "de calitate investiţională".

GT40 a fost creat de Ford la începutul anilor '60 pentru a "bate" Ferrari în curse automobilistice de mare distanţă, după ce grupul american a eşuat, în 1963, să cumpere compania italiană. Modelul companiei Ford a câştigat patru ediţii consecutive ale cursei Le Mans de 24 de ore, din 1966 până în 1969.

Versiunea scoasă la licitaţie de RM a fost condusă de titratul pilot italian Jacky Icks la Daytona şi Le Mans. Mai târziu, maşina a fost folosită în filmul "Le Mans" (1971), cu Steve McQueen.

Prima zi a licitaţiei a atras 46 milioane de dolari, 55 dintre cele 60 de automobile oferite fiind vândute cu succes, a precizat RM Auctions.

O maşină Ferrari 410 S Berlinetta din 1955, cu motor de competiţie, s-a vândut pentru 8,25 milioane de dolari, de asemenea preţ record pentru acest model.

Automobilele de colecţie, vinurile, arta şi alte active alternative au devenit tot mai căutate de bogaţii lumii, care doresc să-şi diversifice portofoliile de investiţii, în contextul turbulenţelor de pe pieţele financiare şi perspectivelor economice incerte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 milioane de dolari, record pentru o maşină americană.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 milioane de dolari, record pentru o maşină americană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei