Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 aug 2012 - Anul XVII, nr. 193 (5098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata care nu îngraşă

O echipă de cercetători britanici a creat un nou tip de ciocolată, în care jumătate din conţinutul obişnuit de grăsimi al acestui aliment a fost înlocuit cu suc de fructe, pentru gurmanzii care se tem să nu se îngraşe.

Echipa de chimişti de la Universitatea din Warwick a petrecut mai multe luni pentru a perfecţiona acest tip de ciocolată, pentru a avea un gust cât mai asemănător cu cea obişnuită. La final, ei spun că au reuşit să obţină şi textura ciocolatei cu această reţetă, însă gustul este şi fructat, potrivit dailymail.co.uk.

Doctorul Stefan Bon, principalul autor al studiului, publicat în Journal of Materials Chemistry, a spus: "Tuturor ne place ciocolata, dar, din păcate, ştim cu toţii că multe batoane de ciocolată au un conţinut mare de grăsime. Şi totuşi grăsimea este cea care atribuie ciocolatei senzaţiile de răsfăţ pe care le doresc oamenii - textura mătăsoasă, felul în care se topeşte în gură, dar şi în care o poţi rupe cu mâna. Am găsit o cale de a păstra toate aceste lucruri care fac ciocolata «ciocolatie», dar cu suc de fructe în loc de grăsime".

 Bon mai spune că experimentul chimiştilor de la Warwick este doar începutul încercărilor de a face ciocolata mai sănătoasăşi speră că industria va prelua metoda pe care ei au dezvoltat-o pentru a face batoane de ciocolată gustoase şi cu un conţinut scăzut de grăsime.

Mai exact, cercetătorii au înlocuit o mare parte din untul de cacao şi grăsimile din lapte care se regăsesc în compoziţia ciocolatei cu picături de suc, de portocale şi merişoare, având mai puţin de 30 de microni în diametru. Pe acestea le-au amestecat cu lapte, dar şi cu ciocolata neagră, prin procedeul cunoscut drept emulsia Pickering.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata care nu îngraşă.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata care nu îngraşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei