Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eticheta modernă: Ce nu trebuie să purtaţi la serviciu în această vară

Sezonul estival abundă în numeroase motive de distracţie, însă hainele purtate la locul de muncă nu trebuie niciodată să reprezinte unul dintre acestea, potrivit unui studiu recent efectuat de organizaţia americană The Emily Post Institute, informează Reuters.

Caracterul formal la locul de muncă înregistrează o tendinţă de scădere pe măsură ce vara se apropie şi temperaturile cresc. Fiecare loc de muncă este diferit, unele sunt mai relaxate din punct de vedere vestimentar decât altele, însă nu trebuie să vă lăsaţi înşelat crezând că nimeni nu vă judecă aspectul exterior. Asiguraţi-vă mai întâi că vă simţiţi pe deplin confortabil cu mesajul pe care propria îmbrăcăminte îl transmite celor din jur.

În cazul femeilor, cu cât hainele vă dezbracă mai mult, cu atât aveţi mai puţină influenţă. Dacă faceţi această eroare, va trebui să munciţi infinit mai mult pentru a câştiga respectul colegilor şi al şefilor.

Păstraţi un aspect profesional, combinând articolele vestimentare de sezon cu cele clasice, confecţionate din materiale subţiri.

Din fericire, cu excepţia cazului în care lucraţi pentru o companie conservatoare care impune o ţinută obligatorie, dresurile pot rămâne în şifonier pe durata sezonului estival. O fustă până la nivelul genunchilor, purtată fără dresuri, este cât se poate de potrivită pentru ţinuta office a secolului al XXI-lea.

Deşi Michelle Obama a reuşit să le transforme într-un articol vestimentar office-chic, cămăşile fără mâneci reprezintă încă un subiect aprins de dezbatere în numeroase companii. Acest aspect este cu atât mai controversat în privinţa bluzelor cu bretele. La rândul lor, rochiile cu bretele trebuie păstrate pentru întâlnirile din timpul weekendului.

Alte articole vestimentare de evitat sunt cele fabricate din materiale transparente sau semitransparente, fustele scurte, pantalonii scurţi, body-urile din fibre elastice şi bluzele care dezgolesc abdomenul.

 

Bărbaţii, interzis pantaloni scurţi la birou

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, pantalonii scurţi pot fi purtaţi în anumite locuri de muncă, însă, în majoritatea birourilor, o persoană care poartă pantaloni scurţi transmite imediat mesajul următor: "Nu îmi iau în serios locul de muncă".

În general, pantalonii lungi şi tricourile cu mânecă scurtă reprezintă o alegere convenabilă. Ambele au o alură profesională şi sunt confortabile. Nu uitaţi însă cureaua!

Sandalele reprezintă un subiect controversat în cazul bărbaţilor. Asiguraţi-vă mai întâi că picioarele dumneavoastră arată decent şi nu degajă un miros neplăcut, în cazul în care ţinuta casual este acceptată la locul dumneavoastră de muncă.

Deşi temperaturile ating valori ridicate afară, cele mai multe dintre birouri sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat. Păstraţi la îndemână un pulover sau o jachetă subţire pentru întâlnirile de afaceri programate la primele ore ale dimineţii.

Cutele sunt greu de combătut în lunile fierbinţi şi umede de vară, însă un aspect curat şi îngrijit contează cu adevărat.

Pantalonii şifonaţi şi un tricou pătat sau decolorat sunt la fel de dăunătoare ca în cazul în care aţi veni la birou purtând o pereche de pantaloni scurţi şi un tricou imprimat cu fotografia formaţiei preferate. Un look din categoria "abia m-am dat jos din pat" nu este deloc folositor credibilităţii dumneavoastră.

Ochelarii de soare reprezintă un accesoriu estival, însă ei trebuie purtaţi doar în afara clădirilor. Trebuie să puteţi în permanenţă să intraţi în contact vizual cu colegii şi cu clienţii când vă aflaţi în birou. Cu excepţia cazului când sunteţi un star rock, scoateţi ochelarii de soare atunci când intraţi într-o clădire.

Saboţii distrag atenţia. Ei fac zgomot şi vă expun nepermis de mult picioarele. Chiar dacă temperaturile sunt ridicate pe timpul verii, cu siguranţă nu vă doriţi ca şeful dumneavoastră să ridice o sprânceană atunci când vă vede purtând saboţi la birou.

Bărbaţii care poartă vara pantofi fără şosete, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face această alegere.

În unele cazuri, împingând aspectul vestimentar dincolo de limitele universal acceptate riscaţi să fiţi nevoit să daţi mai multe explicaţii decât v-aţi fi dorit despre alegerile vestimentare făcute în anumite dimineţi.

Deşi este întotdeauna acceptabil să vă îmbrăcaţi peste cerinţele minimale ale companiei, limitaţi-vă să depăşiţi cu un singur grad aceste standarde, pentru a nu intra într-o discrepanţă flagrantă cu ceilalţi colegi de birou.

Dacă persoanele din jur îşi concentrează atenţia asupra hainelor dumneavoastră din motive greşite, atunci înseamnă cu siguranţă că aţi făcut o alegere vestimentară greşită.

The Emily Post Institute este o organizaţie fondată în 1946 în Statele Unite ale Americii care analizează principalele tendinţe din societate, inclusiv eticheta în afaceri, educaţia copiilor şi standardele de politeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eticheta modernă: Ce nu trebuie să purtaţi la serviciu în această vară.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eticheta modernă: Ce nu trebuie să purtaţi la serviciu în această vară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei