Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Beneficiile suplimentare ale fructelor şi legumelor organice sunt un mit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetătorii australieni susţin că fructele şi legumele cultivate fără utilizarea pesticidelor sau a erbicidelor nu ar trebui să fie promovate drept alimente mai sănătoase decât cele obişnuite.

Rezultatele unui studiu realizat de specialişti din cadrul Universităţii din Sydney arată că nu există nici o dovadă solidă că aşa-numitele fructe şi legume organice ar conţine mai multe substanţe nutritive decât cele cultivate prin metode tradiţionale. Autorul studiului, profesorul Samir Sammam de la Facultatea de Bioştiinţe Moleculare aparţinând de universitatea australiană, este de părere că toţi consumatorii ar trebui să opteze pentru fructele şi legumele cultivate în scopuri comerciale, pentru că acestea sunt mai ieftine, deci sunt mai rentabile.

În timpul studiului în urma căruia s-a ajuns la această concluzie au fost analizate în detaliu lucrările publicate la nivel internaţional pe tema cultivării organice a plantelor, s-au efectuat teste de laborator pentru mai multe categorii de fructe şi legume şi au fost realizate sondaje în rândul specialiştilor în nutriţie cu privire la consumul de fructe şi legume organice.

„În urma experimentelor efectuate am concluzionat faptul că structura nutritivă diferă foarte puţin între fructele şi legumele cultivate prin metode organice şi cele care sunt cultivate în mod tradiţional”, a precizat autorul studiului. „Este adevărat că mulţi nutriţionişti îşi sfătuiesc pacienţii să consume fructe şi legume organice, motivând că acestea ar avea mai multe substanţe nutritive şi, prin urmare, ar fi benefice pentru sănătate. Aceste sfaturi au fost date fără a exista dovezi ştiinţifice în sprijinul lor, iar acum putem confirma că fructele şi legumele cultivate în mod tradiţional sunt cel puţin la fel de bune”, a mai spus Samir Sammam.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiile suplimentare ale fructelor şi legumelor organice sunt un mit.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beneficiile suplimentare ale fructelor şi legumelor organice sunt un mit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare? trimis de
( 6 mai 2010, 13:31:19
Autorul studiului apreciaza ca ,,fructele si legumele cultivate �n mod traditional " ar fi cele cultivate cu pesticide si ierbicide, eu cred insa ca modul traditional de cultura ar trebui sa se refere la cultivarea naturala cu ajutorul ingrasamintelor naturale, adica gunoi de grajd. Dar, acesti mari oameni de stiinta mai bulverseaza inca o data tot ce s-a spus pana acum si deruteaza publicul. Dupa mintea lui e mai bine sa iei direct o gura de azotat din sac direct.
2.   Acesta este doar inceputul ! trimis de
( 6 mai 2010, 20:24:39
Incearca sa promoveze Codex Alimentariussad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei