Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NASA a semnat un contract cu Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS

NASA a semnat un contract cu Rusia pentru transportul a şase astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), în 2013 şi 2014, deoarece navetele spaţiale americane vor fi scoase din circulaţie la sfârşitul anului 2010, au anunţat reprezentanţii agenţiei spaţiale americane, citaţi de AFP.

Contractul, în valoare de 335 de milioane de dolari, semnat cu agenţia spaţială federală rusă prevede transportul către ISS, cu ajutorul capsulelor spaţiale Soyuz, a şase astronauţi americani, în anii 2013 şi 2014, se afirmă în comunicatul emis de NASA.

Navetele spaţiale americane vor efectua ultimele lor zboruri către ISS la sfârşitul acestui an. După retragerea lor din circulaţie, Statele Unite ale Americii vor depinde în întregime de capsulele spaţiale ruseşti Soyuz pentru a-şi trimite astronauţii pe ISS, până când un nou vehicul spaţial comercial american va putea fi utilizat, începând din 2015.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat renunţarea, din motive financiare, la programul spaţial Constellation - care prevedea trimiterea unor astronauţi americani pe Lună, în jurul anului 2020, urmată de o misiune către planeta Marte, cu echipaj uman la bord -, eliminând astfel programul de concepere şi dezvoltare a rachetei Ares 1 şi a capsulei spaţiale Orion, care ar fi trebuit să succeadă navetelor spaţiale americane actuale, începând din 2015. Preşedintele american a anunţat că NASA va trebui să se bazeze pe sectorul privat pentru a-şi trimite astronauţii pe orbită la un preţ cât mai mic.

Barack Obama este aşteptat pe 15 aprilie la Centrul spaţial Kennedy din Florida, unde va explica noua strategie americană în ceea ce priveşte explorarea spaţiului.

Navetele spaţiale americane rămân în continuare singurele vehicule spaţiale capabile să transporte echipamente extrem de grele şi voluminoase, indispensabile operaţiunilor de întreţinere a ISS.

Naveta spaţială Discovery, care s-a conectat, miercuri, la ISS, a decolat luni de la Centrul spaţial Kennedy din Florida, având la bord şapte astronauţi, printre care trei femei, pentru o misiune de 13 zile.

După misiunea Discovery, NASA mai are la dispoziţie doar trei zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010, care marchează sfârşitul acestui program spaţial şi, totodată, data la care asamblarea ISS va fi finalizată.

Început în 1998, ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NASA a semnat un contract cu Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NASA a semnat un contract cu Rusia pentru transportul astronauţilor americani către ISS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei